Man riskeert 4 jaar cel voor inbraken en diefstal met geweld

Man riskeert 4 jaar cel voor inbraken en diefstal met geweld

Foto: Photo News

Middelkerke / Oostende / Oudenburg / De Panne -

Een 38-jarige man die nu in Oudenburg woont riskeert vier jaar cel voor een reeks feiten die gekenmerkt worden door geweld.

J.S. brak op 10 april 2017 binnen in de Hunkemöller in De Panne. Met een slijpschijf prutste hij de kluis open en ging met een som geld aan de haal. De politie kon de man aan de tramhalte onderscheppen en recupereerde het geld. Uit onderzoek bleek dat de slijpschijf gestolen was van zijn werkgever, bouwgroep Versluys, waar hij toen werkte. Op zijn appartement werd nog gestolen werkmateriaal gevonden.

Een maand eerder had J.S. op straat in Middelkerke al een man bedreigd en 175 euro afhandig gemaakt. Na de feiten in De Panne werd hij een tijdlang opgesloten maar beterde hij zijn leven allerminst. Hij stal tussendoor een bromfiets en in augustus van dat jaar pleegde hij nieuwe feiten in Middelkerke en Haaltert. Op 25 september zou hij met geweld een vrouw in Oostende beroofd hebben van haar handtas.

Slachtoffer J.M. stelde zich burgerlijke partij en eist 1.440 euro. “Ik durf ’s avonds niet meer over straat lopen. Ik wil gerechtigheid. Hij moet dat niet ontkennen, de gladde paling.”

J.S. ontkent de feiten echter. “Tijdens de huiszoeking werd niets van de spullen uit de handtas in zijn flat gevonden. Pas maanden later, toen hij nog in de cel zat en zijn appartement openstond, werd er iets aangetroffen. Hij geeft enkel de feiten in de Hunkemöller en de diefstal van de bromfiets en het werkmateriaal toe.”

Als J.S. een straf krijgt zal het zijn 42ste veroordeling zijn. In de zaak staat ook de 54-jarige Z.B. terecht. Zij zou bij twee feiten aanwezig zijn geweest en riskeert dertig maanden cel. Vonnis op 3 december.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees