Geen akkoord bij De Lijn, staking in Vlaamse Rand gaat donderdag voort

Geen akkoord bij De Lijn, staking in Vlaamse Rand gaat donderdag voort

Foto: Victoriano Moreno

Directie en vakbonden van De Lijn hebben woensdag na meer dan vier uur onderhandelen in Grimbergen geen akkoord bereikt over het sociaal conflict in de Vlaamse Rand. Volgens vakbondssecretaris Marcel Conters (ACOD) wordt er donderdag voort gestaakt en zal de actie wellicht worden uitgebreid naar de Leuvense regio.

Een groot deel van de chauffeurs en personeel van technische diensten van De Lijn in een zestal stelplaatsen van de Vlaamse Rand en Brussel, staken sinds dinsdag uit protest tegen problemen met de planning en met de personeelsadministratie. De chauffeurs zouden worden tewerkgesteld in onregelmatige werkroosters, wat volgens de vakbonden ten koste gaat van hun familiaal leven, en er is sprake van foutieve berekeningen van loon en vergoedingen. Bij de technische diensten is er onvrede over de mank lopende organisatie.

“Tijdens de onderhandelingen is er door de directie geen enkele noemenswaardige toegeving gedaan om tegemoet komen aan onze kritiek op de planning, de loonadministratie en bereikbaarheid van de HR-afdeling. De minimale voorstellen die men deed, houden geen enkele garantie in dat de situatie structureel verbetert. Naast nieuwe infrastructuur is het de hoogste tijd dat De Lijn opnieuw meer gaat investeren in haar personeel. Het management beseft blijkbaar niet hoe groot de onvrede is bij de werknemers”, aldus Conters.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees