Antwerp Giants loopt tegen nederlaag aan tegen Rasta Vechta in Champions League

Antwerp Giants loopt tegen nederlaag aan tegen Rasta Vechta in Champions League

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Antwerp Giants heeft woensdagavond op de vierde speeldag in groep B van de Champions League basket bij de mannen met 74-81 verloren van het Duitse Rasta Vechta.

Voor de Giants was het al de derde nederlaag in deze Champions League. Volgende week moeten ze op de vijfde speeldag naar het Poolse Anwil Wloclawek.

Brussels verliest in eigen huis van Karsiyaka

Brussels heeft woensdag op de derde speeldag in de FIBA Europe Cup met 66-79 verloren van het Turkse Pinar Karsiyaka.

Door de nederlaag zakt Brussels naar de derde plaats in groep E, met naast één zege ook twee nederlagen. Komende week woensdag ontvangt Brussels het Nederlandse Groningen, dat woensdag met zware 87-56 cijfers verloor van Spirou Charleroi. Voor de Karolo’s is Pinar Karsiyaka volgende week woensdag de tegenstander. De top twee van elke groep stoot door naar de volgende ronde.

Luik botst op sterk Carolo Basket met Kim Mestdagh

Luik heeft woensdagavond op vierde speeldag in de EuroCup basket bij de vrouwen in eigen huis met 48-67 verloren van het Franse Carolo Basket, het team uit Charleville-Mézières van Kim Mestdagh. Bij de Luikenaars was Laura Henket met zestien punten topschutter, gevolgd door Jaleesa Mas (15). Aan de overzijde was Mestdagh goed voor twaalf punten en vier rebounds.

Voor Luik Panthers was het al de vierde nederlaag op rij in de groep, Carolo Basket is stevig leider. De top acht van elke groep stoot rechtstreeks door naar de volgende ronde.

Castors loopt tegen Bourges tegen derde nederlaag aan

Castors Braine heeft woensdagavond op de vierde speeldag in groep A van de Euroleague basket bij de vrouwen met 63-72 verloren van het Franse Bourges. Voor Castors was het al de derde nederlaag in deze competitie.

De Belgische landskampioen kraakte in het tweede kwart, om vervolgens bij een 28-38 achterstand te moeten gaan rusten. Zeven punten van Celeste Trahan-Davis en Shaqwedia Wallace konden daar niets meer aan veranderen.

Castors opende groep A met 79-87 verlies tegen het Russische UMMC Ekaterinenburg van Emma Meesseman. Daarna volgde een 76-71 overwinning tegen het Letse TTT Riga en een 62-55 nederlaag tegen het Russische Nadezhda. Voorlopig komen ze in de groep dan ook niet verder dan de zesde plaats. Hun eerstvolgende wedstrijd spelen ze op 27 november in Venetië.

Ekaterinenburg ging met Emma Meesseman met 64-74 winnen in Praag. De Belgian Cat liet met zestien punten en tien rebounds een double-double noteren. Ekaterinenburg is leider in de groep. De top vier stoot door naar de kwartfinales.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.