"Ik word hier misselijk van": rapper controleert elk jaar of meerderjarige dochter nog wel maagd is

"Ik word hier misselijk van": rapper controleert elk jaar of meerderjarige dochter nog wel maagd is

T.I., rechts van Robin Thicke. Foto: AFP

De populaire rapper TI ligt onder vuur nadat hij toegegeven heeft dat hij elk jaar naar de gynaecoloog gaat met zijn dochter om te laten controleren of haar maagdenvlies nog intact is. “Ik word hier misselijk van”, is maar een van de vele reacties.

De makers van de podcast Ladies like us hadden TI, vooral bekend van zijn hit Live your life en zijn bijdrage aan wereldhit Blurred lines, uitgenodigd voor een gesprek over ouderschap. De Amerikaan heeft zes kinderen bij drie vrouwen, en heeft al meermaals kritiek gekregen voor de neerbuigende manier waarop hij over vrouwen praat en zingt.

De getuigenis die de rapper in de podcast deed, ging over zijn 18-jarige dochter Deyjah. De makers vroegen hem of hij al met haar over seks gepraat had. “Natuurlijk”, antwoordde hij. “Ze is 18, net afgestudeerd en bezig aan haar eerste jaar aan de hogeschool. En ja, we hebben dat gesprek al gehad, maar we gaan ook elk jaar samen naar de gynaecoloog om haar maagdenvlies te laten checken.”

Daar liet hij het niet bij. “De dag na haar verjaardagsfeestje, terwijl zij van haar cadeautjes zit te genieten, hang ik een post-it op haar deur. Gynaecoloog, morgen, 9.30 uur, staat daar dan op. Dan ga ik mee naar daar. De dokter blijft dan professioneel en vraagt haar om een handtekening te zetten om informatie te delen met mij. Dat doet ze altijd.”

Geen sport

Zelfs wanneer de gynaecoloog uitlegt dat het maagdenvlies ook kan scheuren door andere activiteiten dan seks, zoals paardrijden, fietsen of atletiek, blijft TI dan volhouden. “Ze rijdt niet op paarden, fietst niet en doet niet aan sport, zeg ik hem dan. Kijk dat maagdenvlies na en geef me de resultaten.”

De rapper glundert terwijl hij het vertelt. “Op haar 18de verjaardag is haar maagdenvlies nog intact.” De makers van de podcast noemen het meisje lachend een “gevangene” en vragen of hij niet vreest voor mannen die graag meisjes ontmaagden. “Wat is daar nu leuk aan”, reageert TI. “Wie wil er nu een maagd? Echt waar, zoveel werk.”

Kritiek

Op sociale media hebben al veel mensen kritiek geuit op de uitspraken van TI. “Ik word hier misselijk van”, zegt The handmaid’s tale-ster Madeline Brewer bijvoorbeeld. “Dit is weerzinwekkend. Dit is geen gedrag om mee te lachen.”

Model Chrissy Teigen tweet dan weer “niet te denken dat we vandaag over maagdenvliezen zouden spreken, en al zeker niet met iemand als TI”. Padma Lakshmi tweette dat ze het “te gek voor woorden” vindt. “Jongen vrouwen kunnen hun eigen beslissing wel maken over hun lichaam en seksualiteit.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees