NBA. Golden State blijft in hetzelfde bedje ziek, Milwaukee en Houston pakken volle buit

NBA. Golden State blijft in hetzelfde bedje ziek, Milwaukee en Houston pakken volle buit

James Harden was met 36 punten de grote uitblinker bij Houston. Foto: AP

Philadelphia heeft woensdag in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA) zijn tweede wedstrijd van het seizoen verloren. Het ging nipt met 106-104 de boot in tegen Utah. Milwaukee haalde het van de LA Clippers met 129-124, terwijl Houston de betere was van Golden State (129-112).

Utah kon rekenen op de 24 punten van Donovan Mitchell, en ook Bojan Bogdanovic was met twintig punten goed bij schot. Voor Philadelphia volstonden de treffers van Joel Embiid (27 ptn) en Josh Richardson (24 ptn) niet.

Giannis Antetokounmpo had met 38 punten een groot aandeel in de winst van Milwaukee tegen de LA Clippers. De 24-jarige Griek, de vorige jaargang MVP, nam ook zestien rebounds en negen assists voor zijn rekening. Montrezl Harrell en Lou Williams lieten zich met elk 34 punten opmerken bij de Clippers.

Golden State kon geen vuist vormen tegen Houston. In het winnende kamp was James Harden de grote uitblinker met 36 punten, Russell Westbrook was er goed voor achttien. Voor Golden State is het al de zesde nederlaag in acht wedstrijden. De Warriors moesten het zonder Draymond Green en D’Angelo Russell stellen, die niet fit waren. En ook Stephen Curry en Klay Thompson liggen voor een poos in de lappenmand.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.