Nog enkele plaatsen voor verenigingen en handelaars om kerstchalets uit te baten

Twee weekends kerstmarkt in Deinze

Twee weekends kerstmarkt in Deinze

Foto: John De Vlieger

Deinze / Nevele - Eén van de hoogtepunten van de eindejaarsperiode is nu al voor de 29e keer de Deinse kerstmarkt op de Markt van Deinze. Dit jaar duurt de kerstmarkt zelfs twee weekends. Verenigingen of handelaars die op 14 en 15 of op 21 en 22 december graag een kerstchalet uitbaten, kunnen zich nog tot dinsdag 12 november inschrijven. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Iedereen houdt van de kerstperiode met zijn gezellige lichtjes, versierde kerstbomen, foute kersttruien, tal van acties voor het goede doel en uiteraard ook sfeervolle kerstmarkten. Ook in Deinze kunnen bezoekers dit jaar weer op de Markt terecht om hun kerstinkopen te doen, een paar rondjes op de ijspiste te wagen, te genieten van vrolijke kerstanimatie en zich op te warmen bij een heerlijke warme drank of een pannenkoek.

Een kerstmarkt is echter niet mogelijk zonder standhouders. Heb jij als Deinse vereniging of als handelaar interesse om dit jaar je eigen kerstkraam uit te baten? Dat kan. Vul daarvoor het inschrijfformulier op www.deinze.be/kerstmarkt in. Je hebt daarvoor nog de tijd tot dinsdag 12 november.

“Er zijn opnieuw 40 houten chalets met stopcontact beschikbaar. Verenigingen kunnen een stand uitbaten voor één weekend naar keuze. Handelaars kunnen intekenen voor één of voor beide weekends.

‘De huurprijs van de houten chalets bedraagt 180 euro per weekend voor standen met uitsluitend kerstartikelen. Wie behalve kerstartikelen ook andere waren aanbiedt, betaalt 200 euro per weekend.  Standen die eten en drank aanbieden betalen 250 euro per weekend. De kerstmarkt is op zaterdag geopend van 14 tot 22 uur en op zondag van 14 tot 21 uur,’ vertelt Bruno Dhaenens, schepen bevoegd voor markten en feestelijkheden.

Meer informatie en de deelnemingsvoorwaarden vind je op www.deinze.be/kerstmarkt.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio