Negen migranten omgekomen bij schipbreuk voor kust van Lanzarote

Negen migranten omgekomen bij schipbreuk voor kust van Lanzarote

Foto: EPA-EFE

De balans van de schipbreuk die de boot met migranten voor de kust van het Spaanse eiland Lanzarote leed, is tot negen doden opgelopen, zo hebben de plaatselijke autoriteiten gemeld, nadat donderdag vier nieuwe lichamen waren gevonden.

“Er zijn negen mensen gestorven, naast de vier mensen die gered werden”, zei een woordvoerder van de lokale regering van Lanzarote. Vijf lichamen waren woensdag al aangetroffen op dit Canarische eiland in de Atlantische Oceaan voor de kusten van Marokko.

“Volgens sommige overlevenden waren vijftien mensen aan boord van het vaartuig en de hulpdiensten blijven de zone doorzoeken”, voegde de woordvoerder eraan toe. De zoekoperatie wordt met twee helikopters en verscheidene boten voortgezet, ondanks de moeilijke weersomstandigheden “met golven van vier of vijf meter hoog”, aldus de woordvoerder van de hulpdiensten van Lanzarote, Isidoro Blanco.

Over de landen van herkomst of de identiteit van de migranten, die volgens de overlevenden vrijdag met de boot vertrokken waren, werd niets bekendgemaakt. Volgens cijfers van de Internationale Organisatie voor Migratie kwamen dit jaar zeker 80 mensen om het leven bij pogingen om vanuit het noordwesten van Afrika tot op de Canarische Eilanden te geraken.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees