Ezel valt bestuurster (40) aan: “Gelukkig hoorde iemand mijn geschreeuw”

Ezel valt bestuurster (40) aan: “Gelukkig hoorde iemand mijn geschreeuw”

De agressieve ezel beet Natacha meerdere keren. Foto: RR

Lochristi / Gent -

De 40-jarige Natacha Devrieze uit Lochristi beleefde vrijdagochtend rond 4.40 uur de schrik van haar leven. Toen ze op haar scooter op weg was naar haar werk, kwam ze een ezel tegen op de rijbaan in Desteldonk. Plots viel hij haar aan, “Gelukkig hoorden buurtbewoners mijn geschreeuw.”

“Ik was zoals gewoonlijk op weg naar mijn werk”, zegt de 40-jarige Natacha uit Lochristi. “Toen ik passeerde met mijn brommer langs de kerk in Desteldonk, zag ik ineens die ezel midden op de rijbaan staan.” Ze besloot het nodige te doen en de politie te verwittigen. “Het kon een gevaar zijn voor andere weggebruikers”, zegt ze. “De politie vroeg mij om even te wachten tot ze ter plekke waren.”

Ezel te snel

Maar de ezel had duidelijk andere plannen. “Ineens begon de ezel agressief te doen, hij begon mij te bijten. Hij beet me onder andere in de knie, ik probeerde me los te trekken maar hij was sterker dan ik.”Uiteindelijk kon Natacha vluchten, “Ik probeerde nog weg te lopen, maar hij was veel sneller dan ik.” Ze kwam ten val nadat ze botste tegen een geparkeerde wagen. “De ezel stampte ook tegen de wagen. Ik ben zo luid mogelijk beginnen roepen en uiteindelijk heeft een buurtbewoner mijn geschreeuw gehoord. Zij is mij komen helpen en we zijn binnen in haar huis gerend. Gelukkig dat er ze er was, ik weet niet wat gebeurd zou zijn mocht ze mij niet gehoord zou hebben.”

Spoed

De politie en brandweer kwamen ter plekke, “We hebben de eigenaar kunnen achterhalen en die ging de ezel komen ophalen”, zegt politiewoordvoerder Matto Langeraert. Ze werd overgebracht naar het spoed met bijtwonden over haar lichaam, “Ik kon mijn arm en been niet meer bewegen.” Natacha hoopt toch dat de eigenaar contact opneemt. “Ik kan niet gaan werken, mijn gsm en kledij is kapot”, zegt ze.

Ezel valt bestuurster (40) aan: “Gelukkig hoorde iemand mijn geschreeuw”
Natacha liep verschillende bijtwonden op. Foto: RR

bekijk ook

“Dronken” grappenmakers willen ezel knock-out slaan, maar dat loopt niet helemaal zoals gepland

Hilarisch, man zingt openingsnummer ‘The Lion King’ in duet met ezel

Schokkend: ezels op idyllische trekpleister geslagen en gedwongen toeristen met overgewicht te dragen

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio