Davy Van Praet stelt tentoon in Huis De Leeuw in Machelen

Zulte - ‘Think twice think different’ is de solo tentoonstelling van Davy Van Praet in Huis De Leeuw op Machelendorp in Machelen. De tentoonstelling is nog toegankelijk op 9, 10 en 11 november, telkens van 13 tot 20 u.

Achter de werken van Davy Van Praet gaat een hele filosofie schuil. Een uitgepuurde vorm zoals een lijn een vierkant, een cirkel of een driehoek heeft voor de mens steeds iets transcendent gehad. Deze uitpuring is namelijk het resultaat van het menselijk handelen en denken.

Deze vormen hebben een geschiedenis die het 'vluchtige nu' ruim overstijgt. Het nadenken over deze 'pure' vormen is één van de manieren waarop onze menselijke traditie in gevoeligheid tot uiting komt. Het is een proces van verdieping, gegroeid vanuit praktische beslommeringen zoals de bouwkunde, waar elke civilisatie mee te maken heeft gehad had.

Overal heeft deze evolutie geleid tot een op zich zelf staande discipline, de meetkunde, die tot op de dag van vandaag de instrumenten aanlevert voor een beter verstaan van onze omgeving. Zo blijken groeifenomenen uit de natuur zoals schelpen en bloemen, perfect samen te vallen met puur door de ratio opgebouwde wiskundige wetmatigheden. Dit hoeft niet te verbazen. De wiskunde blijft immers als meest vooruitgeschoven-avant-garde-taal, ook een menselijk product en geeft zo één van de meest 'diepe' inzichten aan al wat is.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio