Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Sophie Pauwels samen met partner Peter Maeckelberghe. skm

Sofie maakt droom waarmet nieuwe decoratiezaak

Veurne

-

Sofie Pauwels (40) opent op 15 november haar gloednieuwe decoratiezaak SoCherry in Veurne. Je vindt er merken zoals Rivièra Maison en Enzo De Gasperi (EDG). “Dit is een droom die uitkomt”, zegt Sofie.

“Vroeger werkte ik in de verzekeringssector, maar mijn echte passie is interieur en homestyling. Creatief bezig zijn, maakt mij gelukkig. Tijdens de kerstperiode zet ik bijvoorbeeld drie kerstbomen. Ik vind het heerlijk om ze te versieren met geboortebeertjes van de kinderen, originele kerstballen, briefjes...”, zegt ze.

Onlangs besloot Sofie haar leven een nieuwe wending te geven. “Veertig jaar worden was voor mij een kantelpunt. Ik ben beginnen na te denken over hoe ik mijn toekomst zag en besloot al snel om mijn eigen interieurzaak op te starten. Ik stemde verschillende collecties op elkaar af en nu, negen maand later, is het eindelijk zover.”

Van 15 tot 17 november organiseert Sofie een openingsweekend. Daarvoor ging ze de handelaars uit de buurt persoonlijk uitnodigen. “Ik heb de indruk dat er veel solidariteit leeft onder de Veurnse handelaars. Dat is een fijn gevoel”, zegt Sofie.

Enkele van de decoratie-items bij Sofie.smk

“Ik wil binnen enkele jaren een gevestigde waarde zijn, zodat mensen die een mooi decoratief stuk of een origineel cadeau zoeken, weten dat ze hier terecht kunnen. Daarom koos ik voor collecties die voor iedereen toegankelijk zijn. Ik heb kleine hebbedingen die erg betaalbaar zijn, maar ook prachtige handgemaakte stuks van exclusievere merken. Alle glaswerk van Rivièra Maison bijvoorbeeld, is mondgeblazen. De volledige collectie van Rivièra Maison en EDG kan trouwens bij mij besteld worden. Een webshop heb ik niet, want dan kan ik geen advies geven. Er kan binnenkort wel online gereserveerd worden, maar afhalen gebeurt steeds in de winkel.”

Vanaf 15 november in de Ooststraat in Veurne. (smk)

INFO

www.socherry.be

Het beste van Enkel voor abonnees