Nieuw optrekje in Beervelde-Station? Voor 180.000 euro is het (misschien) van u

Er is al heel wat om te doen geweest, en momenteel staat het troosteloos te vervallen: het stationsgebouw van Beervelde. Daar komt binnenkort wellicht verandering in, want NMBS verkoopt het station - inclusief de woning van de stationschef. De minimum vraagprijs is 180.000 euro.

Het stationsgebouw dateert uit het begin van de twintigste eeuw, en is een typisch plattelandsstation in gele en oranjekleurige baksteen, met lichte neotraditionele inslag. Het rechthoekig gebouw heeft een versierde witten houten dakrand, die nu ook al in serieus verval is. Maar u kent het gebouw natuurlijk als trouwe lezer van Lochristi Blogt. Niemand die er meer foto's van in haar rijke archief heeft dan fotografe Lut Laureys, die het liefst in en aan oude gebouwen rondsnuistert. Bij het "te koop" bordje zorgde ze voor een fraaie compilatie van "Beirvelde'-statie, vroeger en nu. 

NMBS is een van de grootste vastgoedeigenaars van het land en verkoopt het pand met aangrenzende grond met een oppervlakte van 801 vierkante meter. De instelprijs is 180.000 euro. Een schriftelijk bod uitbrengen - tot eind januari 2020 is mogelijk. Joke Galle (joke.galle@nmbs.be, 02 525 43 79) is de contactpersoon. Bezichtiging van het gebouw is mogelijk op 4 december. 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio