‘Enfant terrible’ dat 12 miljoen verdient in de NBA, krijgt beroerte na overdosis

‘Enfant terrible’ dat 12 miljoen verdient in de NBA, krijgt beroerte na overdosis

In de NBA verloren de Miami Heat vrijdagnacht met 95-80 van de LA Lakers. Dat deed het team uit Florida zonder Dion Waiters en daar was een goeie reden voor.

De 27-jarige Amerikaan staat bekend als een soort ‘enfant terrible’. Hij werkte zich dit seizoen nog maar eens in de problemen door zich niet naar behoren te gedragen. Waiters werd geschorst voor de eerste wedstrijd van de Heat en speelde tot nu toe nog geen enkele minuut.

Ook de wedstrijd tegen de Lakers van LeBron James moest Waiters aan zich voorbij laten gaan. Officieel wegens “ziekte”, maar radiomaker Andy Slater zocht de waarheid uit en die was niet bepaald mooi te noemen.

Volgens Slater viel de Amerikaanse guard flauw op het vliegtuig dat het team van Phoenix naar Los Angeles bracht. De reden? Een overdosis “gummies”. Dat kunnen gewoon snoepjes zijn, maar er zijn ook varianten met onder andere wiet. Volgens Slater werd Waiters wat later wakker en kreeg hij een beroerte. Hij zou zich momenteel in een ziekenhuis bevinden.

Dion Waiters speelt sinds 2012 in de NBA. Hij werd toen als vierde gekozen door de Cleveland Cavaliers in de NBA Draft. In 2014 werd hij naar de Oklahoma City Thunder gestuurd en sinds 2016 speelt hij voor de Miami Heat. Daar verdient hij dit jaar ruim 12 miljoen dollar op jaarbasis.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.