Na de Hofwijn en de Hofpralines nu ook de Halse Hofgin

© idh

Na de Hofwijn en Hofpralines lanceert de Orde van de Hodmaarschalken nu ook een eigen Halse Hofgin. Dit drankje gaat in première dit weekeinde op het eetfetijn van de orde van de Hofmaarschalken en Hofdames in De Bres.

Ingrid Depraetere

Gin Tonic is de voorbije jaren uitgegroeid tot een echte hype. Daarom liet de Orde van de Hofmaarschalken en Hofdames een lokale gin ontwikkelen door Johnny Sterck van het Streekproductencentrum in Halle. Hij werkte met lokale ingrediënten. De halse hofgin is meteen in twee verschillende smaken verkrijgbaar.

De ene gin heeft een uitgebalanceerde zachte smaak, afgewerkt met verse aardbeien. De andere gin heeft een frisse citrussmaak en wordt afgewerkt met jeneverbessen. Je kan de Halse Hofgin in primeur proeven tijdens de Stoempkermis van de Orde van de Hofmaarschalken en Hofdames, van zaterdag 9 tot maandag 11 november in sportcafé De Bres.

Dat de Hofmaarschalken een eigen halse Hofgin ontwikkelen, is niet vreemd. De Orde maakt er al enkele jaren een punt van om tijdens hun activiteiten te werken met streek- en fair tradeproducten

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio