Sanne Cant ontgoocheld na EK: “Heb mezelf bloedneus geslagen”

Sanne Cant ontgoocheld na EK: “Heb mezelf bloedneus geslagen”

Foto: BELGA

Sanne Cant werd zesde op het Europees kampioenschap veldrijden in Silvelle (Italië). De wereldkampioene zag haar EK-droom al na één ronde uiteenspatten. “Ik heb het gevoel wat achter de feiten te fietsen.” Laura Verdonschot werd eerste Belgische, maar startte ook slecht. “Maar ik rij een mooie cross op een parcours dat het mijne niet is.”

LEES OOK. Yara Kastelijn bezorgt Nederland derde Europese titel, Sanne Cant niet eens eerst Belgische

“Ik was op zich niet slecht weg, maar Annemarie viel in de eerste ronde. Ik zat aan de binnenkant en werd daardoor opgehouden. Er was overal maar dertig centimeter om te rijden, dus het was moeilijk voorbij steken”, aldus de wereldkampioene. “Ik geraakte wat in de achtergrond verzeild en nog in de eerste ronde wil ik over een beek springen. Maar ik bleef hangen en ik geraakte in het diepe slijk. Het duurde enkele seconden tot ik daaruit getrokken was. Op één ronde was mijn cross al gepasseerd.”

Bloedneus

Cant besefte toen al dat de vogel gaan vliegen was. “Voor het podium heb ik nog mijn best gedaan, maar dat lukte niet meer. In de laatste ronde heb ik mezelf een bloedneus geslagen bij een valpartij op de dijk. Er passeerden meteen drie dames omdat ik niet meteen rechtgekreffeld was. Na vorige week was ik met veel moraal naar hier gekomen, maar dit is een tegenvaller. Dat kan ik niet anders noemen. Ik krijg mijn vorm maar niet te pakken en heb het gevoel wat achter de feiten te fietsen. Het zal wel beteren, het is niet rotslecht. Tot mijn val in Gavere zaten we op schema, maar nu ben ik toch een trainingsweek kwijt.”

Verdonschot: “Dacht dat het weer gebakken was vandaag”

“Ik mag misschien die vierde plaats niet afgeven in de finale”, aldus Laura Verdonschot, uiteindelijk afgetikt als vijfde. “Ik heb veel goed moeten maken na opnieuw een slechte start. Toen dacht ik: “Het is weeral gebakken vandaag.” Ik rij wel een mooie cross op een parcours dat het mijne niet is. De laatste ronde kwam ik nog bij Sanne, maar uiteindelijk ging Maud lopen met de vierde plaats.” De start van Verdonschot wordt langzamerhand problematisch. “Het is gewoon vervelend om zo moeilijk uit de startblokken te komen. Niemand ziet dan ook dat je een goede cross afwerkt. Het niveau ligt ook heel hoog, dus je geraakt niet zo snel meer vooraan als vroeger.”

Ook Kastelijn verbaast haar. “Het verrast me wel, ja. Het is vervelend dat de Nederlandse dames vaak grote stappen zetten en wij Belgische kleintjes. Hopelijk heb ik ook een seizoen waarbij ik erbovenuit steek. Maar dat zijn dromen (lacht). Sanne afschrijven zou ik zeker nog niet doen: tegen de kampioenschappen wordt ze weer top zoals altijd. Ze heeft meer concurrentie en daarom lijkt het misschien alsof ze minder is.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.