Van der Poel na derde Europese titel: “Ze hebben het me zo moeilijk mogelijk gemaakt”

Van der Poel na derde Europese titel: “Ze hebben het me zo moeilijk mogelijk gemaakt”

Foto: BELGA

Mathieu van der Poel won zondag zijn derde Europese titel veldrijden op rij. Erg blij was hij met zijn sterrentrui, maar niet met zijn gevoel op de fiets.

Van der Poel reageerde net als het Belgische kamp met gemengde gevoelens. “Ik was niet top”, gaf hij grif toe. “Ik ben wel tevreden met deze overwinning. Ik denk dat iedereen ziet dat het vorig jaar een stuk beter is dan nu. Ik moet soms ook de cross ondergaan en mijn momenten moet uitkiezen. Ik had er wel vertrouwen in dat het de laatste ronde kon lukken. Maar ik kan niet zoals vorig jaar wegrijden op de punten waar ik dat wil. Ik probeerde wel te versnellen, maar dat mis ik nog wel wat.”

De voorbereiding was ook niet simpel natuurlijk met het wegprogramma in het achterhoofd. “Ik wist wel dat ik niet honderd procent zou zijn, maar ik had wel beter verwacht”, steekt hij zich niet weg, want morgen start hij ook in Niel. “Ik heb het nu wel nodig om de typische veldritsensatie te voelen in de benen. Geloven de Belgen dat ze mij kunnen kloppen? Dat zal er ook wel eens van komen. Ik kan niet altijd alles blijven winnen. Vandaag waren ze er dicht bij en ooit zullen ze er wel helemaal over zijn. De anderen reden ook goed in blok. Ze hebben me het zo moeilijk mogelijk gemaakt. Dat heeft iedereen gezien. Ik win natuurlijk liever zoals vorig jaar, maar dat zit er nog niet in met dit gevoel. ”

Jongens als Iserbyt waren vorig seizoen nochtans geen bedreiging voor de almachtige Van der Poel van toen. “Die jongens zullen misschien wel gegroeid zijn, maar als ik puur naar mezelf kijk… Ik voel me nog niet zoals vorig jaar. Zoals in Ruddervoorde: ik kan niet diep gaan. Mijn cijfers zijn goed, maar het ligt meer aan het gevoel.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.