Gemengde gevoelens in Belgisch kamp: “Mathieu is te kloppen”

Gemengde gevoelens in Belgisch kamp: “Mathieu is te kloppen”

Foto: BELGA

Eli Iserbyt en Laurens Sweeck stonden op het podium van het EK veldrijden in het Italiaanse Silvelle. Wel op de minst leuke plaatsen: twee en drie. “Speel ik in het begin minder met mijn krachten, dan zit er misschien meer in.”

LEES OOK.Van der Poel voor de derde keer op rij Europees kampioen na tactisch steekspel met Iserbyt

De West-Vlaming werd tweede en durfde niet meteen te antwoorden hoelang hij geloofde in de titel. “De anderen reden ook goed, vond ik, en bleven steeds op korte afstand. Ik denk dat Mathieu en Michael het meeste tempo maakten vandaag. Toen wist ik dat ik moest wachten op Mathieu zijn laatste versnelling, want hij reed voordien nog niet helemaal vol. Toen die in de voorlaatste ronde kwam, was ik net niet goed genoeg om het wiel te houden. Misschien gebeurt dat nog eens in de toekomst.”

Gemengde gevoelens in Belgisch kamp: “Mathieu is te kloppen”
Zilveren Eli. Foto: BELGA

Iserbyt voelde zich goed en merkte verschil met de andere wedstrijden versus MVDP. “Ik was technisch beter en zat beter op de fiets. Dat was niet het geval in Ruddervoorde. Ik kon ook perfect in mijn sporen rijden. Ik heb het gevoel dat hij niet onklopbaar is. Hij kan ook een slechte dag hebben, het is een mens. Speel ik in het begin minder met mijn krachten, dan zit er misschien meer in. Het is maar een uur, hé (lacht). Het zit in mij. Ik voelde me goed en dan is het ook raar om met goede benen in zijn wiel te zitten. Stel dat hij een slechte dag heeft en de rest blijft erbij, dan is het ook een verloren kans. Ik merkte gewoon vandaag dat hij vaak bleef zitten op het zadel om tempo te maken. Toch was het net niet, ook al kon ik goed de gaatjes dichten”, zei hij schouderophalend.

LEES OOK. Van der Poel na derde Europese titel: “Tevreden met trui, niet met gevoel”

“Daar was ik wel blij om”, was hij wel snel om toe te voegen. “Hopelijk kan ik in de toekomst zelf een gat maken en het niet meer hoef toe te rijden. We zien wel.”

Laurens Sweeck (derde): “Had de benen om te winnen”

“Mijn start was indertijd niet top”, vertelde de bronzen medaille. “Ik wou mezelf ook niet voorbijrijden in het begin. Ik had eigenlijk de benen om te winnen, maar in de laatste twee ronden maakte ik te veel fouten. Ik viel en sukkelde drie keer in de beek. Niet alleen uit vermoeidheid, maar ook door me te veel te haasten. Iedereen zat op zijn limiet, anders waren de verschillen groter. Iedereen weerde zich zoals dat moest. Het ploegenspel? Dat is hier moeilijk in het veld, de beste wint sowieso. Ik ben wel blij met deze podiumplaats, ook al zat er misschien meer in. Ik verwacht dat Mathieu nog zal verbeteren, maar niet dat hij alles zal winnen.”

LEES OOK. Ine Beyen in het spoor van Fien Maddens, de nieuwe vriendin van Eli Iserbyt: “Vroeger was de cross mijn dutjesmoment”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.