Bewoners boos op oefenterrein van De Lijn: “Laatste bomen worden gekapt”

Bewoners boos op oefenterrein van De Lijn: “Laatste bomen worden gekapt”

Foto: fvv

Gent -

Een groep bewoners uit de buurt van de Wondelgemse Meersen protesteert tegen de aanleg van een oefenterrein van De Lijn.

Bewoners van de Limbastraat en de Maïsstraat tekenden bezwaar aan tegen de vergunning voor het nieuwe oefenterrein van De Lijn. “Het laatste overgebleven stuk groen van wat ooit het natuurgebied de Wondelgemse Meersen was, verdwijnt met de aanleg van dit oefenterrein. De bomen worden gekapt. Sinds 2010 is stelselmatig alle groen vervangen door beton.”

De bewoners plantten maandag uit protest zelf nieuwe boompjes op het terrein. De vervoersmaatschappij wil een terrein in de Hurstweg, een zijstraat van de Wiedauwkaai, asfalteren. Het gaat om het terrein waar nu al een jaar een vijftigtal Oost-Europeanen in caravan wonen. Ze moeten in februari weg van de site, omdat De Lijn ze wil asfalteren.

De Stad gaf een bouwvergunning voor de werken. De grond is eigendom van De Lijn. Omdat de vervoersmaatschappij er een oefenterrein van wil maken, moeten de Oost-Europeanen weg. De stad wil hen drie jaar onderdak geven in containerwoningen op een terrein aan de Afrikalaan.

LEES OOK Roma krijgen eigen miniwijk aan de Weba: “Er zijn duidelijke rechten en plichten”

Het terrein waar de Roma nu nog wonen, zal afgegraven en verhard worden. De Lijn wil er haar chauffeurs laten oefenen met bussen en examens laten afleggen. Over de bouw van een enorme nieuwe stelplaats van De Lijn op een terrein vlakbij, het zogenaamde ‘Wissenhage’, is het voorlopig stil. De vorige Vlaamse regering maakte geld vrij, maar het is wachten op vooruitgang. Die stelplaats moet het tekort op de stelplaats in Gentbrugge opvangen.

Bewoners boos op oefenterrein van De Lijn: “Laatste bomen worden gekapt”
Foto: fvv
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio