School schorst twee leerlingen na aanval op 13-jarig meisje

School schorst twee leerlingen na aanval op 13-jarig meisje
Merksem -

Twee leerlingen van het Stedelijk Lyceum Merksem zijn geschorst voor de aanval op een 13-jarige medeleerlinge. Beelden van het incident vrijdagmiddag deden de ronde op sociale media. De moeder deed intussen aangifte bij de politie.

Het slachtoffer zou vrijdag ruzie hebben gehad met twee meisjes en zou na school door hen en nog een groepje andere jongeren zijn opgewacht. Ze werd op de grond getrokken en vervolgens gestampt en geschopt. Volgens de moeder hield het meisje er gekneusde ribben, een hersenschudding, gekneusde wervels en een gekneusde knie aan over en durft ze niet meer naar school te gaan.

LEES OOK. 13-jarig meisje mishandeld door leeftijdsgenoten: “Lichamelijke schade valt mee, maar geestelijk is ze helemaal kapot”

Het Stedelijk Lyceum Merksem zegt geschokt te zijn door het incident. “Geweld en pesten zijn totaal ontoelaatbaar”, klinkt het dinsdag in een reactie. “Wij nemen de nodige maatregelen en doen er alles aan om de veiligheid van onze leerlingen te kunnen waarborgen.” Volgens de school zijn er intussen twee leerlingen preventief geschorst. Er loopt een tuchtonderzoek, waarna er mogelijk nog maatregelen volgen, eventueel tegen nog andere betrokkenen.

“Het incident heeft een grote impact op leerlingen, team en ouders”, luidt het nog. “De leerlingen krijgen vandaag en zolang nodig bijkomende ondersteuning van CLB en leerlingenbegeleiding.” De school zou intussen ook de ouders van het slachtoffer hebben ontvangen voor een gesprek, waarbij werd overlopen welke acties er worden ondernomen. De school zegt ook vrijdag al in actie te zijn gekomen. “Na het incident is het slachtoffer terug naar school gekomen waar ze door collega’s die nog aanwezig waren werd verzorgd”, klinkt het. “Met de ouders werden toen afspraken gemaakt voor verdere opvolging vandaag.”

Corrigeer

MEER NIEUWS