Grote zoekactie naar vermiste Antwerp-supporter zonder resultaat stopgezet

Antwerpen -

In de buurt van het Sportpaleis heeft de Antwerpse politie dinsdagavond een grote zoekactie opgezet. Er werd gezocht naar de sinds zondag vermiste Antwerpsupporter Ben Vanleene (28). De zoekactie eindigde zonder resultaat.

Een groot aantal leden van de mobiele eenheid van de politiezone Antwerpen is sinds 17 uur bezig met een zoekactie in de omgeving van het Sportpaleis aan de Schijnpoortweg. Er wordt gezocht naar de vermiste Antwerp-supporter Ben Vanleene. De 28-jarige Vanleene verdween zondag na de wedstrijd tegen Club Brugge.

Samen met enkele vrienden zou hij met de tram richting het stadscentrum gegaan zijn. Die informatie wordt door de politie ondertussen bijgesteld. Nieuwe getuigenissen maakten duidelijk dat Vanleene aan de halte Schijnpoort — vlak bij het Sportpaleis — van een tram gestapt is.

“Om 18.32 uur stapte hij uit het metrostel, om 18.33 uur verliet hij het station”, zo laat de politie weten. Volgens onze informatie werd zijn gsm-signaal zondagavond ook in die buurt opgepikt. Reden waarom de politie nu een grote zoekactie opzet in de omgeving van het Lobroekdok en het Albertkanaal achter het Sportpaleis. Ook vrienden en familie van de jongeman kwamen mee zoeken. Zij hingen in de buurt ook flyers op met een oproep naar getuigen.

Na anderhalf uur werd de zoekactie gestaakt. “Zonder resultaat”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Het onderzoek gaat verder.”

De verdwijning van Vanleene wordt als verontrustend beschouwd maar voorlopig gaan de speurders niet uit van kwaad opzet.

Grote zoekactie naar vermiste Antwerp-supporter zonder resultaat stopgezet
Foto: JVDP

Hebt u meer informatie over dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 30 0

Corrigeer

MEER NIEUWS