Politie zoekt getuigen om verkrachter van 14-jarige meisje op te sporen

Politie zoekt getuigen om verkrachter van 14-jarige meisje op te sporen

Themabeeld Foto: Shutterstock

Hasselt -

Het parket van Limburg heeft dinsdag een oproep tot getuigen gedaan in het VTM-programma Faroek om een verkrachter te ontmaskeren. De man randde in de zomer van vorig jaar een 14-jarige meisje aan in het Beukenhof in Sint-Lambrechts-Herk.

Het meisje was op woensdag 11 juli 2018 tussen 17 en 18.15 uur aan het joggen op de Finse looppiste van het Beukenhof aan de Sint-Lambrechts-Herkstraat toen ze plots een hand op haar buik en om haar mond voelde. Ze dacht dat hij haar ging kidnappen, maar verkrachtte haar en liep weg. Het meisje ging daarna naar huis, maar durfde niet over het voorval te praten.

“Het was vakantie en ik wilde het niet verpesten. Ik vond het al stom dat het mij was overkomen. Ik dacht dat ik het wel zou vergeten, maar zoiets vergeet je niet”, zei het meisje. Ze ging daarom samen met haar moeder aangifte doen. Doordat het incident van vorig jaar dateert, waren er geen materiële bewijzen meer.

Het meisje kon wel een duidelijke beschrijving van de dader geven. De dader was gespierd en had een brede borstkast. Hij was ongeveer 1,80 meter groot. Hij had bruin haar met een klein staartje achteraan. Op het ogenblik van de feiten droeg de dader een lange donkergrijze of zwarte lycra loopbroek, een blauwe loopshirt met korte mouwen, een witte pet en loopschoenen in felle kleuren van het merk Asics.

De politie roept nu op om de getuigenis van het meisje zo veel mogelijk te delen. Wie meer informatie heeft, mag bellen naar 0800-30.300.

Corrigeer

MEER NIEUWS