Nieuwe internet challenge: tieners gebruiken bleekmiddel om “mooie heldere ogen” te krijgen

Nieuwe internet challenge: tieners gebruiken bleekmiddel om “mooie heldere ogen” te krijgen

Foto: TikTok

Een nieuwe levensgevaarlijke challenge doet de ronde op sociale media: de Bright Eye Challenge. Jongeren leggen zakjes gevuld met bleekmiddel op hun ogen om die zo van kleur te doen veranderen.

Het begon allemaal met een vervalste video op TikTok. Iemand houdt een zakje gevuld met bleekmiddel, scheercrème of handzeep een minuut tegen de ogen die daardoor van kleur zouden veranderen. Maar dat kan natuurlijk niet. Een van de makers gaf toe de beelden bewerkt te hebben, terwijl iemand anders met kleurlenzen aan de slag ging. Een van de originele filmpjes werd ondertussen verwijderd van het platform. Maar toch gaan verschillende mensen de uitdaging aan met alle gevolgen van dien.

Blijvende schade

Volgens experts is het enorm gevaarlijk en kan het leiden tot blijvende schade aan de ogen. Zelfs als de zak goed afgesloten is, kan het voor problemen zorgen. De kans bestaat namelijk dat er toch zeepresten aan de buitenkant zijn blijven hangen.

TikTok heeft ondertussen ook al maatregelen genomen. “De video’s gaan in tegen onze richtlijnen. De persoon die de challenge creëerde, bedoelde het als een mop. Maar om onze community te beschermen hebben we de video’s verwijderd”, zei een vertegenwoordiger aan de Britse site Mirror.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees