Dimitri Van den Bergh haalt hoofdtabel van de Grand Slam of Darts niet

Dimitri Van den Bergh haalt hoofdtabel van de Grand Slam of Darts niet

Foto: Photo News

Dimitri Van den Bergh (Bel/30) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de hoofdtabel op de Grand Slam of Darts (PDC/550.000 pond euro)/642.000 euro). In het Engelse Wolverhampton moest hij met 5-2 zijn meerdere erkennen in de Welshman Gerwyn Price (Wal/5).

Van den Bergh liet het in de eerste leg meteen afweten. Zo miste de tweevoudige jeugdwereldkampioen vier dubbels wat hem cash werd aangerekend. Price, de regerende kampioen, brak meteen door de darts en won ook de tweede leg. De 24-jarige Antwerpenaar moest nu het spel ondergaan en zag hoe de ex-rugbyspeler ook de derde leg won met een 110 uitworp.

Het gemiddelde van onze landgenoot zakte verder weg en Price pakte leg vier na onder meer een 11-darter. Leg vijf en zes waren voor Van den Bergh, maar in leg zeven maakte Price er met een 97 uitworp een einde aan. Zo wierp de Welshman een gemiddelde van 97.14 per drie darts tegen 91.59 voor Van den Bergh. Ook bij het uitwerpen was Price met 50% tegen 22.22% voor de Antwerpenaar duidelijk de beste. Price werd uiteindelijk eerste in de groep voor de Schot Robert Thornton die ook twee wedstrijden won.

Uitslagen in groep C Grand Slam of Darts:

Robert Thornton (Sch/58)- Mikuru Suzuki (Jap) 5-3

Gerwyn Price (Wal/5)- Dimitri Van den Bergh (Bel/30) 5-2

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.