Gehavende Mark Cavendish kan starten in tweede avond Zesdaagse van Gent

Gehavende Mark Cavendish kan starten in tweede avond Zesdaagse van Gent

Foto: Photo News

Goed nieuws voor de Zesdaagse van Gent: publiekstrekker Mark Cavendish, die dinsdag tijdens de eerste avond zwaar ten val kwam, kan woensdag toch starten aan de tweede avond.

De eerste avond van de Gentse Zesdaagse begon dinsdag slecht toen publiekstrekker Cavendish flink tegen de piste smakte. Cavendish begon furieus aan de baanronde maar geraakte na de eerste bocht uit evenwicht en kwam zwaar ten val. Even werd het muisstil in de wielertempel. Cavendish bleef een tijdlang liggen maar krabbelde na verloop van tijd weer recht. Hij begroette het publiek en zocht dan zijn kleedhokje aan de piste op. Aangezien de nummers in de Gentse zesdaagse elkaar razendsnel opvolgen werd de Brit geneutraliseerd en werd Iljo Keisse aan Jonas Rickaert gekoppeld. Rickaert vormde een duo met de Nederlander Roy Pieters. Die bleek evenwel ziek en werd op zijn beurt eveneens geneutraliseerd.

Later op de avond kwam Lotto-renner Gerben Thyssen ook erg zwaar ten val. De 21-jarige Belg brak enkele ribben en zijn sleutelbeen en liep ook drie kleine hersenbloedingen op (lees meer). Hij zal in tegenstelling tot Cavendish woensdag uiteraard niet meer van start gaan. Hoe het verder moet met Moreno De Pauw, die gekoppeld is aan Thyssen, is nog onduidelijk. De organisatie wacht af tot 17u. Een mogelijkheid is dat De Pauw nu gekoppeld wordt aan Jonas Rickaert als diens partner Roy Pieters ziek blijft.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.