Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Sting stuurde zijn kat en dat bracht Gent Jazz in woelig vaarwater. Maar organisator Bertrand Flamang (kleine foto) is vast van plan alle gedupeerde concertgangers genoegdoening te schenken.EPA-EFE

Vier maanden nadat zanger Gent Jazz-concert afzegt, zijn fans nog steeds niet terugbetaald

Verzekering Gent Jazz: “Sting had moeten playbacken”

gent

-

Vier maanden nadat Sting zijn concert op Gent Jazz afzegde, hebben de gedupeerde fans nog steeds hun geld niet terug. Organisator Bertrand Flamang zegt dat de verzekering het hard speelt, maar dat iedereen uiteindelijk zijn geld terugkrijgt.

“Je had hem moeten laten playbacken.” Dat zei de verzekering van Gent Jazz tegen organisator Bertrand Flamang nadat Sting afgelopen zomer zijn concert had moeten afzeggen door keel- en stemproblemen. Van playbacken kon uiteraard geen sprake zijn, dus liet Gent Jazz de bezoekers de keuze: vouchers om tickets mee te kopen voor de editie 2020, een gedeeltelijke terugbetaling van het ticket én vouchers, of de volledige terugbetaling van het ticket.

Onder druk

Vier maanden later hebben de fans nog steeds geen vouchers of euro’s ontvangen. In een mail die gisteren werd verstuurd, legt Gent Jazz aan zijn klanten uit hoe dat komt. “We hebben een verzekering afgesloten tegen een dergelijk voorval en voldoen aan alle voorwaarden om te worden uitbetaald. Alleen probeert de verzekering zo weinig mogelijk geld uit te betalen, en dat liefst zo laat mogelijk.”

Volgens Bertrand Flamang doet de verzekering dat in de hoop dat Gent Jazz een lager bedrag zal aanvaarden. “De verzekering weet dat wij een vzw zijn die het niet breed heeft, dat we onder druk worden gezet door de mensen die een ticket hebben gekocht en dat we geen grote bedragen kunnen voorschieten. Maar we gaan geen lager bedrag aanvaarden. We hebben recht op ál ons geld”, zegt Flamang.

bertrand flamang organisator gent jazz “We durven de mensen om nog wat extra geduld te vragen”

Omdat het volgens de organisator van Gent Jazz ondertussen op papier staat dat de verzekering alles moet terugbetalen, vraagt hij aan de fans zich niet ongerust te maken. “Het systeem van de vouchers staat op punt en de verzekering heeft door onze blijvende inspanningen al een deel van het bedrag betaald. De mensen die hebben gekozen voor vouchers of een gedeeltelijke terugbetaling, worden binnenkort vergoed.”

Nadien komen de mensen aan de beurt die hebben gekozen voor een volledige terugbetaling. “We durven die mensen om nog wat extra geduld te vragen, omdat we hen eigenlijk niet hoeven terug te betalen”, zeg Flamang. “Er waren andere artiesten die Sting hadden kunnen vervangen, maar omdat hij zo kort voor het aanvangsuur afzegde en omdat we de bezoekers met die andere artiesten waarschijnlijk geen plezier hadden gedaan, is beslist de tickets terug te betalen.”

De komende weken zal Gent Jazz beginnen met het bekendmaken van de artiesten die volgende zomer optreden in de Oude Bijloke. “Er zitten fantastische namen tussen”, verzekert Flamang. “We wilden eerste het verzekeringsdossier hebben uitgeklaard voor we communiceerden over Gent Jazz 2020, maar we kunnen niet lang meer wachten om de verkoop te starten.” Of Sting dan naar Gent komt? “Dat kan ik niet bevestigen.”

fvv

Het beste van Enkel voor abonnees