Eddy Merckx: “Als er niet toevallig een verpleegster gepasseerd was, dan was het gedaan met mij”

Eddy Merckx: “Als er niet toevallig een verpleegster gepasseerd was, dan was het gedaan met mij”

Foto: AFP

Eddy Merckx moest woensdag afscheid nemen van zijn vriend Raymond Poulidor. De beste wielrenner aller tijden was aangeslagen door het overlijden van zijn Franse concurrent, maar verklapte bij Sporza dat enkele weken geleden zijn eigen leven aan een zijden draadje had gehangen.

Een maand geleden was de 74-jarige Merckx ten val gekomen toen hij een fietstochtje maakte met vrienden en ex-collega’s. Na vijf dagen mocht hij het ziekenhuis van Dendermonde verlaten, maar Merckx beseft dat hij geluk heeft gehad. “Als je ziet waar ik doorheen ben gegaan, dan heb ik heel veel geluk gehad”, vertelde hij aan Sporza. “Als daar niet toevallig een verpleegster gepasseerd was, dan denk ik dat het gedaan geweest was met mij.”

Ondertussen is Merckx aan de beterhand. “Het gaat nu beter, maar toch nog niet helemaal zoals het moet. Er scheelt een beetje vanalles. Te veel om uit te leggen. Ik moet nog een aantal keer onder de scanner en fietsen is absoluut verboden.”

LEES OOK. Eddy Merckx : ‘’Frankrijk verliest met Poupou een monument van een sportman en mens’’

bekijk ook

Onze columniste voelt koersgekke fans aan de tand: hoeveel weten ze eigenlijk over Eddy Merckx?

Wij volgden Axana, kleindochter van Eddy Merckx, tijdens de Tourstart : “Geef het niet graag toe, maar ken niks van wielrennen”

Koning Filip ontvangt Eddy Merckx: “Ik heb hem een gele trui cadeau gedaan”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.