Operatie en complexe breuk voor G-sporter na spectaculaire val tijdens Gentse zesdaagse

Operatie en complexe breuk voor G-sporter na spectaculaire val tijdens Gentse zesdaagse

De G-sporters kregen in de tribune al de eerste nodige zorgen toegediend. Foto: fvv

Kris Bosmans (39) en Diederick Schelfhout (33), de twee G-sporters die woensdagavond ten val kwamen tijdens de Gentse zesdaagse, hebben beiden breuken opgelopen. Bosmans liep een complexe breuk op aan het rechterbovenbeen en wordt deze donderdagochtend al geopereerd. Bij Schelfhout werd een breuk in de zijkant van een rugwervel geconstateerd. Hij kwam er vanaf met een paar hechtingen.

Het Kuipke werd woensdag tijdens de tweede avond van de Gentse zesdaagse wederom opgeschrikt door een zware valpartij. Ditmaal in het nummer teamsprint 1000 meter voor G-sporters, waarbij Kris Bosmans (39) en Diederick Schelfhout (33) in de tribune terechtkwamen. Een valpartij die veroorzaakt werd door een afgebroken pedaalcrank bij Bosmans.

De twee wielrenners werden minutenlang verzorgd te midden van het publiek en werden diezelfde avond nog overgebracht naar het UZ Gent voor verder onderzoek.

Hersenschudding voor Nederlandse dames

In het ziekenhuis werden breuken vastgesteld, zo laat Parantee-Psylos, een vzw die sportkansen wil aanbieden aan mensen met een beperking, weten in een persbericht. “Kris Bosmans liep een complexe breuk op aan het rechterbovenbeen en wordt donderdagochtend geopereerd. Er staat hem een lange revalidatie te wachten. Diederick Schelfhout liep een breuk op in de zijkant van een rugwervel en kreeg enkele hechtingen, maar de dokters voorspellen voor hem een spoedig herstel.” Eerder die dag kwamen ook al twee Nederlandse dames ten val. Zij werden overgebracht naar het AZ Jan Palfijn en hielden een lichte hersenschudding, enkele kneuzingen en wat schaafwonden over aan hun valpartij.

LEES OOK.De gevaren van het Kuipke: waarom de Gentse piste één van de moeilijkste is om op te rijden

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.