Succesvol duo Keisse-Terpstra opnieuw herenigd in Rotterdam

Succesvol duo Keisse-Terpstra opnieuw herenigd in Rotterdam

Keisse en Terpstra tijdens de Zesdaagse van Rotterdam in 2015 Foto: Photo News

De Nederlander Niki Terpstra en Iljo Keisse doen in januari weer samen mee aan de Zesdaagse van Rotterdam (2-7 januari). Beide renners wonnen het evenement samen al drie keer, in 2013, 2014 en 2015. Keisse won in Rotterdam eerder ook al samen met de Duitser Robert Bartko (in 2007) en de Nederlander Danny Stam (in 2010). Na 2015 ontbrak Keisse omdat hij een druk programma op de weg had. Terpstra deed achtereenvolgens mee met zijn landgenoten Jeffrey Hoogland en Jens Mouris en de Fransman Thomas Boudat.

“Ik ben heel blij om weer met Iljo te rijden”, zei de 35-jarige Terpstra in een eerste reactie. “Hij bezit een prachtige mix van snelheid en uithouding op de baan. En zijn tactisch inzicht is ongelofelijk. Daarnaast kunnen we het heel goed vinden samen en heeft hij als ploeggenoot vaak een enorme bijdrage geleverd aan mijn grootste successen op de weg. Iljo is gewoon de allerbeste zesdaagserenner van de afgelopen jaren.”

Naast Keisse nemen in Rotterdam ook de Belgische duo’s Kenny De Ketele en Robbe Ghys en Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande deel. Moreno De Pauw zal starten aan de zijde van de Nederlander Jan Willem van Schip.

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden