Woensdag 4 december concert in Vooruit

VIDEO. Trixie Whitley vist op sterren op Belfort

Gent - De Gents-Amerikaanse artieste Trixie Whitley heeft een videoclip opgenomen op het Gentse Belfort. De opname gebeurde in het kader van een internationale campagne 'België, eigenzinnig fenomenaal', een samenwerking tussen Bruxelles MaBelle en de federale overheid.

De campagne wil het imago van België een boost geven door 99 goede redenen aan te reiken om het land te bezoeken en er in te investeren. De clip van Trixie Whitley combineert twee van al die redenen: het uitzonderlijk cultureel erfgoed en de fantastishe muziektalenten van ons land.

Als dochter van de overleden Amerikaanse muzikant Chris Whitleu en een Belgische moeder deelt Trixie heer tijd tussen New York en Gent.

"Een clip op het Gentse Belfort, dat lag voor de hand. Ik heb de Amerikanen altijd al willen laten zien waar ik vandaan kom: uit deze mooie en vreemde stad, uit dit bijzondere kleine landje. Voor België ben ik echt zo Amerikaans... Daar moet ik om lachen!" aldus Trixie Whitley die nog niet zo lang geleden haar nieuwe plaat Lacuna uitbracht. Daarmee toerde ze deze zomer al op festivals. Op woensdag 4 december concerteert Trixie Whitley in de Vooruit. Ticketinfo: klik hier.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio