Bauke Mollema zet concurrent op het verkeerde spoor in Japan: “Een leugentje om bestwil”

Bauke Mollema zet concurrent op het verkeerde spoor in Japan: “Een leugentje om bestwil”

Bauke Mollema was Michael Woods te slim af in Japan. Foto: BELGA

Bauke Mollema zou de Japan Cup gewonnen hebben door zijn concurrent Michael Woods op het verkeerde spoor te zetten. In een video die EF Education First gedeeld heeft, stellen zijn ploegleiders dat Mollema tegen Woods gezegd heeft dat er nog een extra ronde gereden moest worden. Dat was niet zo, waarna de Nederlander van Trek-Segafredo de sprint om de zege won. Een slim manoeuvre van Mollema of zuivere koersvervalsing?

“Mollema zei tegen hem dat er nog tien kilometer te rijden was”, zegt teammanager Jonathan Vaughters kort na de finish tegen ploegleider Ken Vanmarcke. Michael Woods wist dus niet dat het de laatste ronde was. “Hij heeft dus niet echt gesprint. Dat is ook waarom hij zo teleurgesteld is.”

“Ik weet niet waarom je Mollema dat zou vragen, want hij zei toen: ‘Ja, we moeten nog een rondje’. Het is een goede les voor hem dat je tegenstanders niet altijd eerlijk tegen je gaan zijn”, vertelt Vaughters over de 33-jarige Woods, die pas sinds 2016 op WorldTour-niveau koerst. Mollema heeft nog niet gereageerd op de situatie over de Japan Cup.

Bekijk de bewuste fase vanaf minuut 15:

Corrigeer

MEER NIEUWS