Transport Herve verkoopt pannenkoeken voor het goede doel

Transport Herve verkoopt pannenkoeken voor het goede doel

Van links naar rechts Leslie Depoortere, David Larue, Jon Thoelen, Nadje Vanderschelden en Wim Van Cauwenberghe. Foto: Eddy Lefevre

Zulte - Recent overleed de zoon van medewerker Johnny van Transport Herve in de zorginstelling Dominiek Savio in Rumbeke. Dat greep de collega’s in die mate aan, dat zij vonden dat zij een actie moesten opstarten ten voordele van deze instelling. Daarnaast werd ook nog gekozen voor een lokale organisatie en de keuze viel daarbij op vzw De Brugge uit Zulte.

Initiatiefnemer Wim Van Cauwenberghe van Transport Herve: ‘Wij hebben met de mensen van Transport Herve beslist om een initiatief te nemen en twee projecten te ondersteunen, Dominiek Savio en De Brugge. Wij gaan pannenkoeken verkopen en de opbrengst daarvan verdelen onder deze organisaties. De directie heeft zich geëngageerd het opgehaalde bedrag te verdubbelen.’

Dominiek Savio is een instituut voor mensen met een fysieke beperking gevestigd in Gits in West-Vlaanderen. Het instituut is vernoemd naar de Italiaanse heilige Domenico Savio. Zij ondersteunen baby's, kinderen, jongeren en volwassenen met een (neuro-)motorische handicap of een niet aangeboren hersenletsel (NAH) en bieden oplossingen op het vlak van onderwijs, wonen, dagbesteding, praktische hulp of thuisbegeleiding.

Vzw De brugge uit Zulte wil mensen helpen die uit de boot vallen, oudere mensen met een klein pensioen, zieken,  éénoudergezinnen of anderen die het moeilijk hebben om financieel het einde van de maand te halen. Omdat deze groep mensen uit de regio Zulte, Olsene en Machelen dreigen in de armoede terecht te komen, probeert men te helpen met bijvoorbeeld het maandelijks aanbieden van een gevarieerd voedselpakket op de derde donderdag van de maand, zodat zij de laatste week iets gemakkelijker kunnen ‘overbruggen’. Vzw De brugge spreekt de sociale sector van Groot-Zulte aan, dokters, thuisverpleegsters, apothekers, scholen… om zo mensen, die dreigen in de armoede terecht te komen, door te sturen of hen de doelstellingen van Vzw De brugge kenbaar te maken.

Transport Herve

Transport Herve vind je in de Waalstraat 290 in Zulte. Het familiebedrijf van de broers Frank en Bernard Van Colenberghe telt ongeveer vijftig medewerkers en een zestigtal vrachtwagens. Zij specialiseren zich in opslag en distributie van voeding in geconditioneerd transport over de Benelux en het noorden van Frankrijk, tot en met Parijs.

Praktisch

Jon Thoelen van Transport Herve: ‘Wij zouden graag met onze pannenkoekenverkoop een mooi bedrag bijeenhalen voor deze instellingen. Wij gaan de pannenkoeken verkopen voor €4 per halve kilogram. Zij kunnen besteld worden met een mailtje naar wimvc@transportherve.be of jon@transportherve.be of rechtstreeks met overschrijving op BE 11-3771-1556-6948. De actie loopt tot 6 december.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio