Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Het incident speelde zich na een nachtje stappen in dancing La Rocca. Joren De Weerdt

Man aangereden na nachtje stappen: 2,5 jaar effectieve celstraf

Lier

-

Hobokenaar O.O. is door de correctionele rechtbank van Mechelen veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan de helft effectief. De man reed eind juni een andere man, waarmee hij het even voordien aan de stok had gekregen, aan en liet hem voor dood achter.

Eind juni werd een bezoeker van dancing La Rocca aan de deur gezet. Buiten op de parking kreeg die man, M.B. (21), het aan de stok met drie andere mannen die net wilden vertrekken. Uiteindelijk stapte M. weg naar de Duwijckstraat. Maar ook de auto waarin de drie mannen zaten, kwam die straat ingedraaid. Chauffeur O.O. reed B. aan. Die vloog op de motorkap, belandde op de straatstenen en werd dan door de auto overreden. O. keek niet om naar zijn slachtoffer en ging ervandoor.

De zwaargewonde man werd naar het ziekenhuis overgebracht en moest daar drie weken blijven. O. gaf zich drie dagen na de feiten aan bij de politie. Voor het Openbaar Ministerie was het duidelijk dat er sprake was van een moordpoging en daarom werd er tien jaar effectieve cel gevorderd. Verdedigend advocaat Frédéric Thiebaut toonde onder meer beelden van een bewakingscamera die moesten aantonen dat zijn cliënt helemaal niet als een gek reed en nam de term haantjesgedrag in de mond.

Uiteindelijk herkwalificeerden de drie rechters van de correctionele rechtbank het incident naar poging tot doodslag, waarbij er dus geen sprake is van voorbedachtheid.

“Het is een klein mirakel dat het slachtoffer de aanrijding heeft overleefd. Anderzijds zien we dat er schuldinzicht is bij de dader”, zei voorzitter Jessica Bourlet. Ze legde O.O. vijf jaar cel op, waarvan de helft effectief. Daarnaast werd de Skoda waarmee de feiten werden gepleegd verbeurd verklaard. Aan het slachtoffer werd een voorlopige schadevergoeding van 3.000 euro toegekend. De rechtbank stelde ook een dokter aan die de lichamelijke toestand en letsels van de aangereden man verder moet onderzoeken. (tdk)

Het beste van Enkel voor abonnees