Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Vereniging van sekswerkers hekelthouding van burgemeester Emir Kir

Sint-Joost-ten-Node

-

Er was opnieuw discussie tussen de burgemeester van Sint-Joost-ten-Node, Emir Kir (PS) en de vereniging die zich inzet voor sekswerkers, Utsopi.

Utsopi is al lange tijd bezorgd over de veiligheid van de sekswerkers in de wijk rond het Noordstation. Zeker nadat er deze maand twee prostituees werden aangevallen. Volgens hen gaat het vaak om Afrikaanse meisjes die niet naar de politie durven te stappen.

Op de gemeenteraad van Sint-Joost-ten-Node kwam er woensdagavond een motie ter sprake over geweld tegen vrouwen. De socialistische meerderheid wil naar eigen zeggen van de strijd tegen dit geweld een prioriteit maken. Toen oppositiepartij Ecolo echter in de motie ook het geweld tegen sekswerkers en vrouwen zonder papieren wilde laten opnemen, werd dit geweigerd door burgemeester Emir Kir en de meerderheid. “Dit is een onbegrijpelijke houding na de twee agressiegevallen in een steeds gewelddadiger wordende buurt”, zegt een woordvoerder van Utsopi. “De burgemeester doet zich graag voor als grote humanist, maar doet op eigen terrein geen enkele inspanning om sekswerkers te beschermen. Hij wil ze op alle mogelijke manieren uit zijn gemeente te verdrijven.”

De vereniging wil het PS-partijbestuur in Brussel aanspreken over de houding van Kir. “Als er niets verandert in de Noordwijk vrezen we nieuwe aanvallen op sekswerkers met een mogelijke dodelijke afloop.” (rdb)

utsopi vereniging voor sekswerkers “De burgemeester doet geen enkele inspanning om sekswerkers te beschermen”