Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Verdachte van campingmoordblijft in de cel

Middelkerke/oostende

-

In de zaak van de campingmoord in Middelkerke blijft Julien B., een van de hoofdverdachten in het dossier, in de cel. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling donderdag beslist.

De politie van Middelkerke onderwierp in de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 december 2017 in de Spermalie­straat een verdacht voertuig met drie inzittenden aan een controle.

Het levenloze lichaam van de 36-jarige Oostendenaar ­Mihael P. werd ontdekt in de koffer van de wagen. Het slachtoffer had zware verwondingen in de hals en was ook op andere plaatsen ernstig verminkt.

Lijkverberging

Op een camping in de buurt werden verschillende verdachten opgepakt. Julien B., Alain D. en Romuald V. werden door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van moord en lijkverberging.

Het is niet duidelijk wat zich in de caravan precies heeft afgespeeld. Van bij de start van het onderzoek verklaarde Romuald V. dat hij wel aanwezig was, maar dat hij met de moord zelf niets te maken heeft. De man werd vorige week vrijgelaten onder voorwaarden.

Ook Julien B. vroeg zijn voorlopige vrijlating, maar de kamer van inbeschuldigingstelling oordeelt dat de man aangehouden blijft. (blg)

Het beste van Enkel voor abonnees