Ann Wauters is weer van de partij bij de Belgian Cats: “Maar ik besef dat ik nooit meer mijn topniveau zal bereiken”

Ann Wauters is weer van de partij bij de Belgian Cats: “Maar ik besef dat ik nooit meer mijn topniveau zal bereiken”

Foto: BELGA

De Belgian Cats begonnen donderdag hun EK-kwalificatieronde met een deugddoende zege tegen Oekraïne. Wat misschien nog meer deugd deed, was het wederoptreden van Ann Wauters bij de nationale basketbalvrouwen. “Nu moeten we vooral bevestigen in Finland”, klonk het strijdlustig voor de afreis naar Helsinki. Zondag is winst in Finland een must.

LEES OOK. Een hapje: Belgian Cats winnen overtuigend hun eerste EK-kwalificatiewedstrijd (en zorgen voor héérlijk punt)

Dat de Belgian Cats in poule G van de EK-kwalificatieronde met tegenstanders als Oekraïne, Portugal en Finland favoriet zijn voor groepswinst, is duidelijk. De negen groepswinnaars en de vijf beste tweedes zijn immers rechtstreeks geplaatst voor EK van 2021 in Spanje/Frankrijk. De nummer 9 van de wereldranking maakte dat op het parket tegen Oekraïne ook meteen duidelijk. “Wij gaan voor een zes op zes,” zei een terecht ambitieuze bondscoach Philip Mestdagh achteraf.

Finland, met onder meer Roosa Lehtoranta van Antwerp Giants in de selectie, verloor haar eerste wedstrijd met 70-48 in Portugal. Voor de Belgian Cats mogen de Scandinaviërs zondagnamiddag dan ook niet meer dan een voorgerechtje vormen richting het grote werk in februari.

“Wij zijn het onze status verplicht om voor de derde keer op rij van de partij te zijn op een EK. Dat beseffen we maar al te goed,” weet ook Ann Wauters. “Nu moeten we vooral bevestigen in Finland. We willen deze EK-kwalificatieronde succesvol aanvatten en meteen ook vertrouwen tanken richting het olympisch kwalificatietornooi in Oostende (2 tot 9 februari). De steun van onze fans kan die laatste push betekenen richting een plaats op de Spelen.”

LEES OOK. Belgian Cats mogen olympisch kwalificatietoernooi in Oostende afwerken

“De knieën voelen goed aan, maar...”

De 39-jarige en 1m95 grote Ann Wauters maakte donderdag na iets meer dan drie maanden blessureleed haar comeback. “Mijn laatste wedstrijd was inderdaad op het EK in Servië. nadien heb ik bij Lieven Maesschalck gerevalideerd en ben ik weer beginnen trainen, eerst bij het Franse Villeneuve D’Ascq en nadien met het Namur van bondscoach Philip Mestdagh.”

“De knieën voelen goed aan, al besef ik dat ik nooit meer mijn topniveau zal bereiken. Ik doe dit om mijn grote droom in te vullen en dat is een stek met de Belgian Cats op de olympische spelen volgend jaar in Tokio. Daar denk ik elke dag aan.”

“Bij buitenlandse ploeg matchritme opdoen”

De vijfvoudige Europese Speelster van het Jaar maakte een geslaagde comeback: in 15 minuten tekende ze voor 8 punten, 2 rebounds en 2 assits. “Ik voel me goed en hoop op bevestiging tegen Finland”, klinkt het strijdlustig, ook al zit ze momenteel nog zonder ploeg. “Als dat lukt, zal ik waarschijnlijk bij een buitenlandse ploeg matchritme opdoen richting dat olympisch kwalificatietornooi. Dat wordt volgende week duidelijk.”

Op Instagram gaf Wauters ook al aan weer helemaal “verliefd” te zijn op het basketbal:

Dit bericht bekijken op Instagram

Dear basketball, ....

Een bericht gedeeld door Ann Wauters (@annwauters12) op

Stand poule G:

1. België 1-2

2. Portugal 1-2

3. Oekraïne 1-1

4. Finland 1-1

Programma tweede speeldag:

zondag om 16u: Finland-België

zondag om 17u: Oekraïne-Finland

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.