Indrukwekkende maanreplica te bewonderen in Sint-Rombouts

Indrukwekkende maanreplica te bewonderen in Sint-Rombouts

Museum of the Moon in de kathedraal van het Engelse Ely, binnenkort in Mechelen. Foto: James Billings

Mechelen -

Mechelen viert in 2020 de Sint-Romboutstoren. Tijdens de feestdagen pakt de stad daarvoor al uit met een adembenemende eyecatcher. Een maanreplica die al over heel de wereld te zien was, is in december te bewonderen in de kathedraal.

Museum of the Moon van de Britse artiest Luke Jerram is van vrijdag 6 tot en met vrijdag 27 december opgesteld in de Sint-Romboutskathedraal. Bezoekers kunnen er elke dag van 8.30u tot 17u naar gaan kijken en op vier avonden zijn er ook nocturnes tot 21u, op 7, 13, 21 en 27 december. “We zijn heel blij dat we deze unieke installatie naar Mechelen kunnen halen”, zegt Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest.

Onder de indrukwekkende maanreplica worden tal van muziek- en theatervoorstellingen georganiseerd. Ook het populaire theaterspektakel In Vuur en Vlam speelt zich op zaterdag 21 december grotendeels af in en rond de Sint-Romboutstoren. “Een parel die we een heel jaar extra in de kijker zetten”, klinkt het. Zo bespelen op 21 december acht acrobaat-muzikanten hoog in de lucht een spectaculaire beiaardmobiel.

www.mechelenhoudtjewarm.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio