Chris Froome revalideert bij -110 graden celsius

Chris Froome revalideert bij -110 graden celsius

Chris Froome zet zijn revalidatie naarstig verder. De Brit, slachtoffer van een zware val tijdens de Dauphiné, maakt intussen gebruik van cryotherapie, een ijskoude sauna van -110° celsius die het herstel bespoedigt.

LEES OOK. Onze man sprak exclusief met Chris Froome over zijn terugkeer, zijn twijfels en het peloton: “Wat Evenepoel doet, is indrukwekkend”

Froome kwam ten val bij de verkenning van de individuele tijdrit van de Dauphiné, in juni van dit jaar. De gevolgen waren zwaar: dijbeenbreuk, elleboogfractuur, gebroken ribben en ook een nekbreuk. Eerder deze week moest de viervoudige Tourwinnaar nog enkele schroeven en een plaat uit zijn herstellend dijbeen laten verwijderen. Om de revalidatie te bespoedigen, wendt hij zich nu tot cryotherapie. Daarbij wordt het lichaam gedurende drie minuten blootgesteld aan een temperatuur van -110 graden celsius . Froome nam eind vorige maand in het Japanse Saitama deel aan de ploegentijdrit. Wanneer hij zijn eerste ‘echte’ competitie rijdt, is nog niet duidelijk. Froome legt zijn focus volledig op de Tour de France die hij een vijfde keer wil winnen.

Corrigeer

MEER NIEUWS