Politiezone Riho gaat in zee met 59-jarige rapster

Rapster Christa Vansteenkiste kondigt op heel eigen wijze bobcampagne aan

Rapster Christa Vansteenkiste kondigt op heel eigen wijze bobcampagne aan

Christa vierde onlangs nog haar 50ste filmpje. Foto: sbr

Roeselare / Izegem / Gits -

De nieuwe winter bobcampagne van de politiezone Riho begint op 29 november. Die werd vrijdag met een ludiek filmpje van de Roeselaarse rapster Christa Vansteenkiste aangekondigd.

In de zomer van 2018 wou de Roeselaarse Christa Vansteenkiste haar bakker, die deelnam aan een verkiezing, een hart onder de riem steken. De inmiddels 59-jarige Christa rapte een eigen lied over de bakker. Het filmpje werd een hit op sociale media.

Herkenbare boodschap

Het betekende het begin van de rapcarrière van de Roeselaarse. Meer dan vijftig songs later is ze nog altijd even verwonderd dat haar muzikale zo’n vaart neemt. “Ik probeer in mijn teksten telkens een boodschap voor jong en oud te brengen, een verhaal dat de mensen herkennen.”

Christa Vansteenkiste kondigt Winter Bob-campagne aan met opmerkelijke rap. Video: Het Nieuwsblad

Christa bracht onder meer al een rap over de Roeselaarse brandweer. Zij kreeg achteraf het idee om iets te doen met de politie. “Christa contacteerde ons enige tijd geleden. Het leek ons leuk om iets voor de komende bobcampagne te doen. Ze loopt van 29 november tot 3 februari 2020”, zegt Carl Vyncke, woordvoerder van de politiezone Riho. Christa ging enkele weken geleden met de politie mee tijdens een controle. “Ik wil met deze rap een boodschap brengen: drinken en rijden gaan niet samen.”

Uitbreken

Het voorbije jaar nam Christa haar filmpjes op aan tafel in haar woonkamer. Zij is blij dat ze nu eens ergens anders kon optreden. “Onlangs vierde ik mijn vijftigste rap in cultuurcafé K-trolle. De ervaring met de politie was ook fantastisch. Ik hoop ook de komende jaren meermaals te kunnen uitbreken. Het is niet de bedoeling om deel te nemen aan televisieprogramma’s of zo. Ik wil met beide voeten op de grond blijven.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio