Kimberley en zoontje Liano zoeken al twee weken naar hun hond: “We denken dat Luna ontvoerd is”

Kimberley en zoontje Liano zoeken al twee weken naar hun hond: “We denken dat Luna ontvoerd is”

Liano en zijn verdwenen hartedief, de Golden Retriever Luna. Foto: if

Aalter -

Sinds 31 oktober is geen spoor meer van Luna, een Golden Retriever. Baasje Kimberley Verniers en zoontje Liano zijn er het hart van in. “Wie kan ons helpen onze hond terug te vinden?”

Kimberley Verniers en haar gezin zijn hele grote dierenvrienden. Ze hebben vooral een zwak voor paarden en honden. “Luna was onze laatste aanwinst. Ze werd vorig jaar in september geboren. Luna was bij de geboorte een heel zwakke puppy. Ze zweefde een tijdje tussen leven en dood. Omdat we haar zo intens verzorgd hadden, besloten we haar te houden. Vooral ons zoontje Liano, toen één jaar, was dol op haar.”

Maar op 31 oktober sloeg het noodlot toe. “Plots merkten we dat Luna verdwenen was. Overal zochten we, maar ze was nergens te vinden. We schakelden een speurhond in. Die leidde ons door onze paardenweide naar de Cijnsstraat. Na enkele meters legde het dier zich op de grond. Het spoor stopte midden op straat. We denken dat Luna in een auto werd gelokt en meegenomen.”

Elke dag op pad

Ondertussen is het gezin al twee weken op zoek naar hun favoriete dier. “Elke dag zijn we op pad en in bijna elke brievenbus van Aalter busten we een flyer. We plaatsten ook een bericht op Facebook dat al meer dan twintigduizend keer werd gedeeld. Helaas nog zonder enig spoor. Het lijkt wel alsof Luna van de aardbol is verdwenen.”

Vooral Liano mist zijn levend knuffeldier. “Ze deden bijna alles samen. Zag je de ene, dan ook de andere. Liano vraagt voortdurend waar Luna is. ’s Nachts wordt hij wenend wakker. De onzekerheid weegt op ons. Daarom vragen we iedereen die iets zou weten over Luna contact op te nemen met ons op het nummer 0496-99.99.70. Of breng Luna naar de politie, een asiel of dierenarts.”

INFO

INFO

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees