Thibau Nys wint ondanks lekke band ook in Tabor

Thibau Nys wint ondanks lekke band ook in Tabor

Foto: BELGA

Thibau Nys heeft zaterdagochtend de wereldbekerwedstrijd veldrijden voor junioren in het Tsjechische Tabor op zijn naam geschreven. Onze landgenoot haalde het voor de Italiaan Davide De Pretto en de thuisrijder Jan Zatloukal. Nys, die ook de vorige wereldbeker in Bern won, verstevigt zijn leidersplaats in het klassement. Nys (120 punten) telt ondertussen al 44 punten meer dan Jente Michels. De zoon van Sven Nys kroonde zich vorige week ook al tot Europees kampioen veldrijden en pakte dit seizoen al acht overwinningen in tien crossen.

Thibau Nys controleerde omzeggens de hele wedstrijd. Na een redelijk goede start sloop Nys snel naar voor. Op het technische parcours en zeker bij de passage aan de balkjes haalde Thibau Nys zijn voordeel. Enkel de Italiaan Davide De Pretto, op het recente Europees kampioenschap nog 6e, was bij machte om een ontketende Nys te volgen.

Thibau Nys wint ondanks lekke band ook in Tabor
Foto: BELGA

Het noodlot sloeg echter toe bij de kersverse Europees kampioen. In de voorlaatste ronde reed hij lek, moest van fiets wisselen, en zag zo kostbare tijd verloren gaan. Thibau Nys was van plan zijn leiderspositie in de wereldbekerstand te verstevigen en deed dat dan ook met veel bravoure. In de laatste halve kilometer zette Thibau Nys een splijtende demarrage op en reed weg van de Italiaan. Die boog meteen het hoofd en had genoegen met de dichtste ereplaats.

Corrigeer