Een hele dag activiteiten voor de kinderen op de dag van de Sinterklaasintocht

Een hele dag activiteiten voor de kinderen op de dag van de Sinterklaasintocht

Foto: Jurgen Remmerie

Deinze / Nevele - Elk jaar op de derde zondag van november viert Vlaanderen de Kunstendag voor Kinderen. Op die dag kunnen kinderen en hun familie een hele dag kunst beleven, en dat is ook zo in Deinze. Bibliotheek Deinze en Landegem, mudel, Leietheater en de jeugd- en cultuurdienst organiseren diverse gratis workshops voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Ook de Sint houdt van cultuur in Deinze, want op zondag 17 november doet hij samen met zijn Pieten de Blijde Intrede in Deinze. De heilige man bezoekt ’s ochtends de kinderen van deelgemeente Astene in De Ceder. ’s Namiddags gaat het Sintfeest in Deinze verder met de familievoorstelling “Zou de Sint” die om 13.30 u én om 16.30 u plaatsheeft in Leietheater. Tussen de twee theatervoorstellingen in meert Sinterklaas aan per stoomboot aan het Sint-Poppoplein. De Sint en zijn gevolg worden er verwacht rond 15 u.

Sinterklaasintocht

Om 9 u. vertrekt Sinterklaas van Astene Sas naar De Ceder, Parijsestraat 34. Alle kinderen zijn er welkom tot 11.30 uur. De Sint heeft voor elk kind iets lekkers mee. In de namiddag begeeft de Sint zich met zijn Zwarte Pieten per stoomboot naar het centrum van Deinze. Alle kinderen van Deinze en omstreken worden vanaf 14.30 uur verwacht op het Sint-Poppoplein om de Sint en de Pieten te verwelkomen langs de kade. De stoomboot van Sinterklaas wordt verwacht om 15 uur.

“Sinterklaas zal zijn uiterste best doen om zoveel mogelijk kinderen persoonlijk te begroeten. De Sint liet reeds weten erg blij te zijn met zelfgemaakte tekeningen en schilderijen en neemt deze graag in ontvangst.

Na de verwelkoming op het Sint-Poppoplein trekken Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten in stoet naar het Leietheater waar ze iedereen om 16 uur zullen uitwuiven voor ze Deinze weer verlaten”, vertelt Rutger De Reu, schepen bevoegd voor cultuur en jeugd.

Familievoorstelling ‘Zou de Sint’

Voor en na de intocht per stoomboot kunnen gezinnen van 13.30 uur tot 14.30 uur of van 16.30 uur tot 17.30 uur in het Leietheater genieten van de theatervoorstelling “Zou de Sint”. In deze muzikale theatervoorstelling verklappen De Tamboerijnen aan wie alles wil weten over de goedheilig man en zijn gevolg graag hoe de vork in de steel zit. Wist je bijvoorbeeld dat Zwarte Pieten wel eens bang zijn? En dat het paard van de Sint heel graag snoept?

Met sinterklaasmeezingers en boeiende eigen liedjes hoor je precies wat er allemaal goed en fout kan gaan op de verjaardag van de goede man. Met frisse akoestische arrangementen, de nodige dosis rock-'n-roll op kindermaat en de unieke blend van Tamboerijnenstemmen kan jong en oud genieten van dit heerlijke pepernootje cultureel erfgoed. “Zou de Sint” is een familievoorstelling voor brave kindjes en deugnieten vanaf 3 jaar. Een ticket kost 4 euro. Info en tickets: Leietheater, tel. 09 381 07 40 of leietheater@deinze.be en www.leietheater.be/tickets.

Kunstendag voor Kinderen

“Maar naast de theatervoorstellingen staat ook de Kunstendag voor Kinderen garant voor heel wat cultureel plezier in de stad. Dat de Sint dit jaar speciaal op zondag 17 november naar Deinze komt,  toont dat ook hij heel erg houdt van het culturele leven in onze stad”, zegt schepen Rutger De Reu.

In het kader van Kunstendag voor Kinderen hebben er overal in Deinze verschillende kindgerichte culturele activiteiten plaats. Bibliotheek Deinze en Landegem, mudel, Leietheater en de jeugd- en cultuurdienst organiseren diverse leuke gratis workshops voor kinderen van 5 tot 12 jaar.

  • van 10.30 tot 12 u. - Bibliotheek Deinze: KOPpige Kunstenaars, werken rond portretten: workshop met jeugdauteur Peter Slabbynck en docente Veerle Jacobs. Voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Inschrijven via 09 381 95 60 of bibliotheekdeinze@deinze.be
  • van 10.30 tot 11.30 u. - Bibliotheek Landegem: Borrelwoordjes: kinderen kunnen komen proeven van verhaaltjes over... kunst!
  • van 14.30 tot 17.30 u. - mudel: Fietsen pimpen: workshop voor kinderen vanaf 5/6 jaar
  • van 9.45 tot 10.45 u. en van 11 tot 12 u. – Bibliotheek Landegem: Workshop door kinderboekenillustratrice Suzan T’Hooft voor kinderen vanaf 6 jaar. Inschrijven via cultuur@deinze.be
  • van 13.30 tot 14.30 u. en van 16.30 tot 17.30 u. - Leietheater: workshop voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Inschrijven via jeugd@deinze.be
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio