Halle renoveert pastorie Lembeek

Halle renoveert pastorie Lembeek

Foto: idh

Halle - In Lembeek is de Stationsstraat tijdelijk afgesloten voor het doorgaand verkeer. Aan de voormalige pastorie in de straat is de stad Halle met renovatiewerken bezig.

"Nadat we eerder binnen in de pastorie helemaal opknapten, was nu het dak aan vernieuwing toe", vertelt schepen van patrimonium Pieter Busselot (CD&V). "Van die gelegenheid werd gebruikt gemaakt om ook de gevelpunten te herstellen waar dat nodig was. Daarom was er een stelling en een grote kraan nodig die niet anders kon opgesteld worden dan midden op de straat".

De pastorie van Lembeek wordt in Lembeek al een tijd niet meer als woonst gebruikt omdat er geen echte pastoor meer is. Wel maakt de parochie en het verenigingsleven dankbaar gebruik van de lokalen. "We gaan dat gebruik binnenkort officialiseren. Verenigingen hoeven zich geen zorgen te maken want ze kunnen de lokalen blijven gebruiken. Maar zo weet iedereen wie wanneer de lokalen gebruikt wat de veiligheid van iedereen ten goede moet komen", aldus Pieter Busselot.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio