Oostende laat geen spaander heel van Luik, Bergen stunt tegen Aalstar

Oostende laat geen spaander heel van Luik, Bergen stunt tegen Aalstar

Foto: BELGA

Landskampioen Oostende heeft zaterdag zwaar uitgehaald tegen Luik, de kustploeg klokte af op een 102-62 overwinning. Een verrassing viel er te rapen over de taalgrens, waar Bergen Aalstar verraste.

Baptista (17 punten aan 81 % in de eerste helft) toonde opnieuw dat Luik geen zin had zich zomaar naar de slachtbank te laten leiden. Pas bij 14-12 diep in de achtste minuut bracht Buysse de kustploeg voor het eerst voorop. Buysse zou uiteindelijk uitgroeien tot de man van de match. Hij vlamde 22 punten (waarvan 6 op 6 bommen) aan 100 % door de Luikse korf. Na 53-44 (25ste minuut) moesten de bezoekers de witte vlag hijsen. Aan het halfuur was de wedstrijd dan ook beslist: 73-47. van der Vuurst legde met de veertiende Oostendse bom de eindstand vast. Oostende, dat 26 assists telde, kon geen beroep doen op Schwartz (duim) en McIntosh (enkel).

Bergen stunt

Bergen boekte tegen Okapi Aalstar nog een stuntzege. De Ajuinen hadden immers bijna de ganse wedstrijd de leiding op het scorebord. Na 23-21 ging het via Maris, Casero en Geukens immers naar 33-41 en 48-54 naar 62-66 met nog veertien seconden op de klok. Okapi Aalstar maakte een fout op een driepuntpoging van Adamovic. De Bosnische guard lukte zijn drie vrijworpen: 65-66. JJ. Mann lukte voor Okapi Aalstar slechts 1 op 2 vrijworpen. In de slotseconden scoorden Adamovic dan de winnende bom voor Bergen: 68-67.

Corrigeer