Belgische beloften stunten op het veld van Duitsland

Belgische beloften stunten op het veld van Duitsland

Foto: Photo News

De Belgische beloften hebben in de kwalificaties voor het EK gestunt op het veld van Duitsland. De jonge Duivels wonnen met 2-3 op het veld van Duitsland. De goals kwamen van Zinho Vanheusden en Loïs Openda (2). Vanheusden miste ook nog een penalty.

In het Schwarwaldstadion in Freiburg waren er aan Belgische zijde hoofdrollen voor Zinho Vanheusden en Loïs Openda. De Standard-verdediger opende na 26 minuten de score en vergat even later door een gemiste strafschop de voorsprong te verdubbelen. In het slot kwam Vanheusden ook nog te laat bij de treffer van Ragnar Ache voor de 2-3, maar verder dan die aansluitingstreffer kwamen de Duitsers niet meer.

Openda nam de overige twee Belgische doelpunten voor zijn rekening, eentje voor (40.) en eentje (70.) na de rust. Met zijn snelheid strafte de aanvaller van Club Brugge de thuisverdediging telkens genadeloos af.

Na de gemiste start in de campagne zit de U21 van Johan Walem dankzij deze stuntzege weer op EK-koers. Met zeven op twaalf komen ze zelfs aan de leiding in de groep. Eerste achtervolger Duitsland telt zes punten, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Bosnië-Herzegovina is derde met vier punten uit drie wedstrijden, Moldavië en Wales tellen elk drie punten.

Voor de beloften was het de laatste interland van het jaar. Eind maart gaan de kwalificaties verder met een verplaatsing naar Bosnië. Het zal nog bikkelen worden, want enkel de negen groepswinnaars en de twee beste tweedes zijn rechtstreeks geplaatst voor het EK. De andere tweedes spelen nog barragewedstrijden op 9 en 17 november 2020.

Fiere Vanheusden

Zinho Vanheusden was na afloop zeer fier op de hele ploeg en de staff. “Hier in Duitsland komen winnen, bij één van de beste ploegen ter wereld, dat is niet niks en dat mogen we ook niet onderschatten. Het is een fantastische prestatie. Voor ons is dit echt een opkikker. De laatste wedstrijden tonen dat we een groep hebben waar talent inzit en dat we ook echt een ploeg aan het smeden zijn.”

Ook coach Johan Walem spaarde zijn lof niet. “De groep heeft geantwoord op wat ik heb gevraagd en de dingen waarop we deze week hebben gewerkt. Het is een topprestatie van een jonge groep tegen de grote favoriet in onze poule. Ik kan alleen maar proficiat zeggen tegen iedereen. De overwinning leeft echt, we hebben een stap vooruit gezet.”

Corrigeer

Live uit Frankrijk

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.