Sinterklaas begroet duizenden kinderen bij aankomst in Roeselare

Sinterklaas werd massaal begroet op de Grote Markt, waar Geena Lisa sinterklaasliedjes zong. Foto: sbr

Roeselare -

Sinterklaas is zaterdag aangekomen in Roeselare. Veel kinderen stonden hem op te wachten op de Grote Markt. Nadien was er een overrompeling in ARhus om met de Sint op de foto te mogen.

De Sint kwam op zaterdag 16 november naar Roeselare en dat hadden heel wat kinderen in hun agenda aangestipt. Om 15 uur werd hij ontvangen op het stadhuis terwijl buiten op een podium Geena Lisa samen met de aanwezige kinderen Sinterklaasliedjes zong. Nadat de Sint verklaarde dat er dit jaar geen stoute kinderen waren in Roeselare, trok hij doorheen de centrumstraten naar De Munt. Hij werd gevolgd door zijn Zwarte Pieten.

Uren aanschuiven

Voor het eerst ontving de heilige man de kinderen in het kenniscentrum ARhus. Vorig jaar gebeurde dat nog in de Sint-Amandskerk. Het was al van vroeg in de namiddag een ware overrompeling in de bibliotheek. De inkomhal stond bomvol wachtende kinderen en de rij strekte zich uit tot over De Munt.

Het fotomoment met de Sint begon pas om 16 uur, maar sommige ouders en kinderen hadden al om 13.30 uur postgevat. “Het is moeilijk te schatten of er meer volk was dan vorige jaren, maar we zijn zeer tevreden met de opkomst”, zegt Alex Leupe van de vzw Centrum & Shopping Roeselare. “Dat er zoveel volk is, toont aan dat Sinterklaas nog steeds een groot feest is voor de kinderen.”

Hoogtepunt

Maaike Lapeire uit Roeselare wachtte samen met haar dochter Renée een half uur tot de kleine meid met de Sint op de foto mocht. “Het ging best vlot, maar we hebben mensen gehoord die toch wat problemen hadden. Zo waren er die niet meer in of uit de bibliotheek geraakten”, zegt Maaike. “De Sint-Amandskerk was misschien toch beter, maar het belangrijkste is dat onze kinderen zich amuseren. Renée heeft al heel wat tekeningen gemaakt en liedjes gezongen. Voor de kinderen is zo’n dag dan ook een hoogtepunt van het jaar.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio