Victor Campenaerts heeft olympische tijdrit al verkend en zit woensdag samen met bondscoach Rik Verbrugghe: “Op maat van de Belgen”

Victor Campenaerts heeft olympische tijdrit al verkend en zit woensdag samen met bondscoach Rik Verbrugghe: “Op maat van de Belgen”

Campenaerts verpulverde het 38 jaar oude record van Dirk Baert op de 5 kilometer. Foto: Marc Van Hecke

Victor Campenaerts brak zondag in het Gentse Kuipke het 38 jaar oude record van Dirk Baert op de 5 kilometer. Het was een mooi afscheid voor afscheid van Lotto-Soudal, dat hij inruilt voor NTT, de opvolger van Dimension Data. Campenaerts maakte kennis met zijn nieuwe werkgever in Tokio, waar hij meteen de olympische tijdrit verkende. “Met een goede voorbereiding kunnen we daar voor een medaille gaan.”

Campenaerts is pas sinds gisteren terug uit Tokio, waar hij een teammeeting had met zijn nieuwe ploeg NTT, de opvolger van Dimension Data. “Ik heb er meteen zeer goede contacten gehad met de bazen en de sponsors. Het was ook een leuke teambuilding. Maar ik heb ook het tijdritparcours van de Olympische Spelen verkend en ik kan je zeggen: het is op maat voor de Belgen. Zeer goed voor mij, Remco Evenepoel of Wout van Aert. Ik zit woensdag trouwens samen met bondscoach Rik Verbrugghe, technisch directeur Frederik Broché en mijn coach om over Tokio te spreken. Want met een goede voorbereiding kunnen we daar voor een medaille gaan.”

Campenaerts verkende ook al de wegrit in Tokio. “Die laatste berg is echt niet te doen. Ik ben blij dat ik die met de wagen heb gedaan. Wie daarover geraakt, zal bij de tien gelukkigen zijn die meedoen voor de zege.”

”Een kolkend Kuipke deed deugd”

Victor Campenaerts heeft olympische tijdrit al verkend en zit woensdag samen met bondscoach Rik Verbrugghe: “Op maat van de Belgen”
Foto: Photo News

Tijdens de Zesdaagse van Gent viel Campenaerts het record op de 5.000 meter aan. Dat stond op naam van Dirk Baert, die op 27 november 198 16’13”56. Met 5’51”003 reed Campenaerts zo’n 22 seconden sneller dan Baert, die in tranen zijn opvolger feliciteerde. “Ik heb mij niet echt specifiek voorbereid, maar heb wel contact gehad met enkele pistiers”, zei de werelduurrecordhouder. “Die vertelden me om op deze kleine piste niet met een te groot verzet te rijden, dus koos ik voor een 58x16. Maar het deed vooral deugd om dit te doen in een kolkend Kuipke. In Mexico, tijdens mijn werelduurrecordpoging, was het muisstil. Het was ook mooi om afscheid te nemen van Lotto-Soudal, na twee prachtige jaren.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.