Sanne Cant knokt terug met tweede plek in Hamme: “Hopelijk ben ik nu vertrokken”

Sanne Cant knokt terug met tweede plek in Hamme: “Hopelijk ben ik nu vertrokken”

Foto: BELGA

Sanne Cant kon niet winnen in Hamme, maar nooit had ze dit seizoen een beter gevoel op de fiets. Tot diep in de laatste ronde duelleerde ze met Annemarie Worst voor de overwinning. “Voor eerst had ik niet voortdurend het gevoel op mijn limiet te zitten.”

Sanne Cant noemde de Flandriencross in Hamme ‘haar derde cross’ op drie dagen. “Vrijdag had ik in Tabor ook al het parcours verkend met Mathieu van der Poel”, zo vertelde ze. “Dat was zwaarder dan de echte cross de dag nadien.”

Hamme was hoe dan ook haar beste cross van het seizoen. In Gieten en Ruddervoorde eindigde de wereldkampioene eerder ook al tweede, maar nooit voelde ze zich zo goed op de fiets. “Eindelijk kon ik het volhouden tot het einde. In eerdere crossen startte ik ook goed, maar dan zakte ik weg omdat ik steeds fouten maakte. Vandaag had ik niet het gevoel dat ik voortdurend op mijn limiet reed. Hopelijk ben ik nu vertrokken.”

Geviseerd

Cant heeft moeilijke maanden achter de rug, waarbij ze het gevoel had als wereldkampioene extra geviseerd te worden. “Nochtans heb ik mijn trui niet gratis gekregen bij een pak cornflakes”, zo vertelde ze in Tabor.

Afgelopen week getuigde ze ook nog dat “de kritiek in de media er zwaar over was”, waarbij vooral opmerkingen over vermeend overgewicht pijn deden. “Foto’s van nu werden afgezet tegen foto’s van op het WK”, zegt ze. “Blijkbaar kon je daar uit afleiden dat ik te zwaar stond. Terwijl je altijd bewust wat gewicht verliest doorheen het seizoen om net zo scherp mogelijk naar een kampioenschap te gaan.”

Sanne Cant knokt terug met tweede plek in Hamme: “Hopelijk ben ik nu vertrokken”
Foto: BELGA

Binnen de ploeg bestaat er geen twijfel over de beroepsernst van Cant. ‘Performance Manager’ Kristof De Kegel benadrukte ook gisteren dat haar trainingswaarden heel dicht bij die van vorig jaar liggen. Opvallend is wel dat Cant dat zelf niet gelooft: “Helemaal niet”, zegt ze. “Mijn hartslagen lagen in de cross veel hoger dan de voorbije jaren.”

Cant gaat niet mee in het verhaal dat het niveau bij de dames ineens veel hoger is komen liggen onder impuls van de nieuwe Nederlandse toppers Ceylin Alvarado, Worst en Yara Kastelijn. Wel denkt ze dat zij specifiek naar het begin van het seizoen hebben gepiekt om te scoren in afwezigheid van Lucinda Brand en Marianne Vos. “Ik verwacht dat zij aan hun plafond zitten”, zegt Cant. “Terwijl het bij mij vanaf nu in stijgende lijn moet gaan.”

Sanne Cant knokt terug met tweede plek in Hamme: “Hopelijk ben ik nu vertrokken”
“Het moet nu in stijgende lijn gaan”, aldus Cant. Foto: Photo News
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.