Boer zkt Vrouw-presentatrice openhartig in Het Huis

Dina Tersago: “Meedoen aan Miss België was daad van rebellie”

Dina Tersago: “Meedoen aan Miss België was daad van rebellie”

Dina Tersago, als tiener “een halve jongen” Foto: © VRT 2019

Dina Tersago vertelt in “Het Huis” openhartig over haar moederschap, over haar drang naar perfectie en over Miss België. “Daaraan deelnemen was een daad van rebellie”, zegt ze.

Ze noemt zichzelf een ploetermama “omdat het soms ook echt ploeteren is”, zegt Dina Tersago, deze week te gast in het Eén-programma Het Huis van Eric Goens. De Boer zkt Vrouw-presentatrice heeft twee zonen en vertelt in het programma openhartig over hoe moeilijk dat soms loopt.

“Het zijn echt hooligans”, zegt ze. Dat is het juiste woord. Ik heb ze ooit in een leeg bad gezet, want daar kunnen ze niet weg.”

Dina geniet daarom heel erg van de rust in Het Huis. “Ik heb nog altijd het gevoel dat er hier twee zullen binnenstormen”, zegt ze. (Lees verder onder de video)

Halve jongen

De ex-Miss België zegt dat ze als tiener een halve jongen was. Op haar jeugdfoto’s is er zeker nog geen Miss in spe te bespeuren. “Me inschrijven voor Miss België was eigenlijk een daad van rebellie. Ik zat niet altijd goed in mijn vel. Ik wou een jaar stoppen met studeren. Iets doen wat niemand van mij zou verwachten.”

Dina Tersago: “Meedoen aan Miss België was daad van rebellie”
Dina Tersago als Miss België in 2001. Foto: AP

Gekeurd door Trump

In 2001 mocht ze dan als Miss België naar de verkiezing van Miss Universe in Puerto Rico. Ze werd er gekeurd en te licht bevonden door de toenmalige organisator van de verkiezing. Vandaag staat die organisator bekend als de president van de Verenigde Staten: Donald Trump. “Ik ben één minuut in beeld geweest en ik mocht naar huis gaan. Ik had daar een maand voor moeten oefenen”, zegt ze.

Dina krijgt tijdens haar verblijf haar twee nichten op bezoek. “Heel irritant om een nicht van Dina te zijn”, zeggen die. “Dan kregen we ons rapport en dan gingen ze dat vergelijken met Dina. Miss perfect.”

“Ik maakte het mezelf soms wel moeilijk”, geeft Dina toe. “Maar ik ben supergelukkig met waar ik nu sta. Ik had hier voor getekend toen ik achttien was.”

LEES OOK. Niels Destadsbader in Het Huis: “Ik heb een heel groot ego, ik wil altijd de hoofdrol”

INFO

Het Huis met Dina Tersago, dinsdagavond 19 november om 20.40 uur op Eén

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees