Slachtoffers achtervolgen dief na inbraak in Gent, politie rijdt dader klem

Slachtoffers achtervolgen dief na inbraak in Gent, politie rijdt dader klem

Themabeeld Foto: rr

Gent -

De onderzoeksrechter in Gent heeft een 29-jarige Poolse man aangehouden op verdenking van een inbraak in een woning in Lochristi. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. De politie kon de bestelwagen van de man klemrijden nadat de slachtoffers hem hadden achtervolgd.

De verdachte werd zaterdag rond 22.40 uur betrapt bij een inbraak in een woning in de Smalle Heerweg in Lochristi. “Toen de bewoners thuis kwamen, zagen ze een bestelwagen met Poolse nummerplaat van hun woning wegrijden. Ze vonden dit verdacht en zetten de achtervolging in terwijl ze de politie verwittigden. De politie kon de bestelwagen klemrijden in Oostakker”, zegt het parket.

In het voertuig werd verschillende zaken aangetroffen die gestolen waren uit de woning van de slachtoffers en hun tuinhuis. Het ging onder meer om werkmateriaal, visgerief en een grasmaaier. Er lag nog ander materiaal in de bestelwagen, en daarvan wordt onderzocht of het om gestolen goederen gaat.

De verdachte, een 29-jarige man met de Poolse nationaliteit, werd opgepakt. Hij werd zondag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent en aangehouden. Er wordt onderzocht of hij in aanmerking komt voor andere inbraken in de regio.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees