Twee gewapende mannen plegen overval op nachtwinkel in Boutersem

Twee gewapende mannen plegen overval op nachtwinkel in Boutersem

Themabeeld Foto: Shutterstock

Boutersem -

In Boutersem is zaterdagavond een gewapende overval gepleegd op een nachtwinkel. De uitbater van de winkel raakte daarbij lichtgewond, terwijl de daders ervandoor gingen met tabakswaren en geld. Dat meldt het Leuvense parket maandag.

De overval op de nachtwinkel aan de Leuvensesteenweg in Boutersem vond zaterdagavond omstreeks 23.40 uur plaats. De uitbater hoorde de bel van de winkeldeur en wilde vanuit zijn woonkamer naar de winkel gaan, maar nog voor hij in de winkel was, stonden er plots twee mannen in zijn woonkamer. Een van de mannen was gewapend met een grijs pistool en sloeg tweemaal met het wapen op het hoofd van de uitbater. De andere man gaf de uitbater vervolgens nog een slag in de nek.

De daders gingen ervandoor met drie dozen vol fardes sigaretten en graaiden in de winkel ook de inhoud van de geldlade en tabakswaren mee. Een klant die net aankwam, zag de daders wegvluchten in een donkere auto. Aan boord zaten nog andere personen, wat het totaal aantal verdachten op vier of vijf mannen zou brengen.

De uitbater moest naar het ziekenhuis voor verzorging. Het labo, de lokale recherche en de gerechtelijke politie van Leuven stapten af op de plaats van de feiten. Het parket vorderde de onderzoeksrechter. Voorlopig is er geen spoor van de daders.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees