Twee inbrekers gevat dankzij alerte bewoners

Twee inbrekers gevat dankzij alerte bewoners

Foto: idh

Sint-Pieters-Leeuw - De politie van de zone Zennevallei kon zaterdagavond in Ruisbroek twee inbrekers arresteren. Ze waren gevlucht met de wagen maar een alerte bewoner kon de nummerplaat noteren waarna de twee snel opgespoord konden worden.

De twee verdachten reden zaterdagavond rond in het dorpscentrum van Ruisbroek en hielden met hun lchte vrachtwagen halt aan het kruispunt van de Bevrijdingsstraat met de Fabriekstraat. Hier forceerden ze een garagepoort van een woning en gingen aan de haal met een muziekbox. 

Maar toend e bewoners plots thuis kxwamen, vluchtten ze weg met hun wagen via de Fabriekstraat in de richting van Vorst. Eén van de bewoners liep het voertuig nog achterna en slaagde erin één van de achterdeuren van het voertuig te openen. Eén boormachine viel daarbij uit het voertuig. Het voertuig kon toch nog verder rijden, maar liep even verder toch vast door de wegenwerken. Het betrokken voertuig maakte dan maar rechtsomkeer en kon alsnog vluchten.

Gelukkig kon de bewoner de nummerplaat noteren en konden door verder onderzoek de twee verdachten worden geïdentificeerd. Een huiszoeking werd uitgevoerd en deze was positief. De twee werden gearresteerd.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio